Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 15.03.2012.
14:55
FoNet A

Tatonovi traže da im MUP plati 300.000 evra

Porodica Brisa Tatona, ubijenog u Beogradu, od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije traži 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Traže 300.000 evra

Oni traže odštetu zbog pretrpljenih duševnih bolova i taj predlog danas je je predat Republičkom javnom pravobranilaštvu, saopšteno je iz kancelarije Slobodana Ružića, advokata porodice Taton.

Brisa Tatona, francuskog navijača ubila je u Beogradu grupa navijačkih bandi FK Partizan u septembru 2009. godine.

Njegovi roditelji, Suzan i Alen Taton i sestra Viržin predlažu mirno rešenje spora u kome od države Srbije zahtevaju isplatu nematerijalne štete.

Zbog pretrpljenih duševnih bolova i straha prema Republici Srbiji, porodica Taton zahteva od MUP Srbije 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, saopšteno je iz kancelarije Slobodana Ružića, advokata porodice Taton.

"Porodica Taton nijednog trenutka nije zaboravila pomoć koju su im pružili državni organi Srbije i zahvalni su što su lica koja su učestvovala u ubistvu brzo uhapšena", navodi se u saopštenju advokata.

"Bez obzira na sve to", naglašava se u saopštenju, "porodica smatra da postoji jasna objektivna odgovornost policije za ubistvo Brisa Tatona, jer bi takvu odgovornost snosila i policija Francuske, da se takav zločin desio u Francuskoj".

Porodica Taton se "iskreno nada da neće biti potrebno da se upušta u sudski spor sa Srbijom pred domaćim i međunarodnim sudovima, već da će se na miran način posttići sporazum o naknadi štete koju je pretrpela.

"Porodica će naknadu iskoristiti da se smrt njihovog sina i brata nikad ne zaboravi, i nastaviće borbu za iskorenjivanje nasilja sa sportskih proredbi", navodi se u saopštenju advokata Ružić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.03.2012. 18:25
Jedino dolazi u obzir ako drzava Francuska plati isto toliko za svakog Srbina ubijenog od francuskih bombi 1999-te, odgovarajuci iznos za ranjene, i isplatu materijalne stete koju su pricinili. Plus da strpa u zatvor pocinioce tih zlocina. Dotle se nema o cemu razgovarati na temu Tatona. Treba se pozivati na princip reciprociteta. Amerikanci su od Gadafija trazili (i dobili na kraju, kao uslov da mu ukinu sankcije) da plati po 10 miliona $ za svakog poginulog Amera u avio nesreci, nakon sto su njega okrivili (a nisu dokazali) da su njegovi ljudi bili upleteni u sabotazu. Toliko i Srbi trebaju traziti za svoje pobijene, pozvati se samo na taj slucaj.
Četvrtak 15.03.2012. 15:47
Taman tolko ima u koferce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online