Četvrtak 15.03.2012.
14:55
FoNet

Tatonovi traže da im MUP plati 300.000 evra

Traže 300.000 evra

Oni traže odštetu zbog pretrpljenih duševnih bolova i taj predlog danas je je predat Republičkom javnom pravobranilaštvu, saopšteno je iz kancelarije Slobodana Ružića, advokata porodice Taton.

Brisa Tatona, francuskog navijača ubila je u Beogradu grupa navijačkih bandi FK Partizan u septembru 2009. godine.

Njegovi roditelji, Suzan i Alen Taton i sestra Viržin predlažu mirno rešenje spora u kome od države Srbije zahtevaju isplatu nematerijalne štete.

Zbog pretrpljenih duševnih bolova i straha prema Republici Srbiji, porodica Taton zahteva od MUP Srbije 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, saopšteno je iz kancelarije Slobodana Ružića, advokata porodice Taton.

"Porodica Taton nijednog trenutka nije zaboravila pomoć koju su im pružili državni organi Srbije i zahvalni su što su lica koja su učestvovala u ubistvu brzo uhapšena", navodi se u saopštenju advokata.

"Bez obzira na sve to", naglašava se u saopštenju, "porodica smatra da postoji jasna objektivna odgovornost policije za ubistvo Brisa Tatona, jer bi takvu odgovornost snosila i policija Francuske, da se takav zločin desio u Francuskoj".

Porodica Taton se "iskreno nada da neće biti potrebno da se upušta u sudski spor sa Srbijom pred domaćim i međunarodnim sudovima, već da će se na miran način posttići sporazum o naknadi štete koju je pretrpela.

"Porodica će naknadu iskoristiti da se smrt njihovog sina i brata nikad ne zaboravi, i nastaviće borbu za iskorenjivanje nasilja sa sportskih proredbi", navodi se u saopštenju advokata Ružić.

2024 © - Vesti online