Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.03.2012.
17:04 >> 17:05h
Beta A

Uhapšeni Anonimus je Pančevac

Policija je uhapsila G.V. iz Pančeva osumnjičenog za napade na sajtove institucija Vlade Srbije, parlamentarnih stranaka, akademskih institucija i preduzeća, kao i na druge internet prezentacije. Osumnjičeni je posedovao podatke za oko 800.000 kompromitovanih internet sajtova i bio je član više hakerskih grupa, uključujući www.ljuska.org, www.x0rg.org, www.AC1D1B1TĆ3IS.com, i administrator hakerskih foruma www.r00tsecurity.org, www.NE7WORK.net navela je policija.

Policija je detaljno opisala način na koji je G.V. obarao sajtove i činio krivična dela za koja je osumnjičen
 

Policija mu je pretresla stan i oduzela mu računarsku opremu i osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

G.V. je osumnjičen za krivična dela računarska sabotaža, neovlašćen pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka, pravljenje i unošenje računarskih virusa, pravljenje i nabavljanje i davanje drugom sredstava za izvršenje krivičnih dela protiv bezbednosti računarskih podataka.

Policija je detaljno opisala način na koji je G.V. obarao sajtove i činio krivična dela za koja je osumnjičen.

G.V. je, prema policiji, koristio pseudonime fx0, n.s1k, SunTzu, JohnTheRipper, St.Nićolas, fx0@fx0.name, spider.r0ot i druge.

Osumnjičen je da je uništio, izbrisao, izmenio i učinio neupotrebljivim računarske

Uhapšen srpski Anonimus

podatke sa namerom da onemogući i znatno omete rad i funkcionisanje internet prezentacija institucija Vlade Srbije, parlamentarnih političkih partija, akademskih institucija, preduzeća, kao i druge internet prezentacije.

"Pre napada na sajtove prvo je proveravao da li imaju neke od propusta i slabosti, poput SQL inekcije, Local Fail Inclusion, Remote Fail Inclusion, Remote command execution, PHP code evaluation, information disclosure i druge, a zatim je te slabosti u izradi i održavanju određenog internet sajta koristio i po utvrđenju tih propusta pristupao bazama podataka sajtova da bi preuzeo korisnička imena i šifre administratora sajta, što mu je omogućavalo kompletnu kontrolu nad host-ačount-om", objasnila je policija.

G.V. je, da bi prikrio svoje delovanje, prilikom kršenja mere zaštite i neovlašćenog pristupa računarima i računarskim mrežama koristio anonimne servise za pristup internetu, poput hotspotwirelešcrap, promena mac adrese mrežne kartice računara, pri tom koristeći nekoliko socks5 ćain konekcija ili VPNiRDP konekcija pristupio zaštićenoj računarskoj mreži, odnosno HOST serveru internet provajdera Eutelnet, Orion, SBB, i Beotel Net ISP.

"Na većem broju hakerskih Internet sajtova objavio je i svoj bekdorovani PHP shell i imao pristup na svaki PHP shell koji je neko drugi koristio i mogao je lično da pristupi kompromitovanim Internet sajtovima, dok je neke od tih servera koristio i kao lični proksi servis", navela je policija.

POVEZANE VESTI

Subota 10.03.2012. 07:23
Pošto ja malo šta razumem od ovoga, verovatno neće ni policija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online