Petak 09.03.2012.
17:04 >> 17:05h
Beta

Uhapšeni Anonimus je Pančevac

Policija je detaljno opisala način na koji je G.V. obarao sajtove i činio krivična dela za koja je osumnjičen
 

Policija mu je pretresla stan i oduzela mu računarsku opremu i osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

G.V. je osumnjičen za krivična dela računarska sabotaža, neovlašćen pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka, pravljenje i unošenje računarskih virusa, pravljenje i nabavljanje i davanje drugom sredstava za izvršenje krivičnih dela protiv bezbednosti računarskih podataka.

Policija je detaljno opisala način na koji je G.V. obarao sajtove i činio krivična dela za koja je osumnjičen.

G.V. je, prema policiji, koristio pseudonime fx0, n.s1k, SunTzu, JohnTheRipper, St.Nićolas, fx0@fx0.name, spider.r0ot i druge.

Osumnjičen je da je uništio, izbrisao, izmenio i učinio neupotrebljivim računarske

Uhapšen srpski Anonimus

podatke sa namerom da onemogući i znatno omete rad i funkcionisanje internet prezentacija institucija Vlade Srbije, parlamentarnih političkih partija, akademskih institucija, preduzeća, kao i druge internet prezentacije.

"Pre napada na sajtove prvo je proveravao da li imaju neke od propusta i slabosti, poput SQL inekcije, Local Fail Inclusion, Remote Fail Inclusion, Remote command execution, PHP code evaluation, information disclosure i druge, a zatim je te slabosti u izradi i održavanju određenog internet sajta koristio i po utvrđenju tih propusta pristupao bazama podataka sajtova da bi preuzeo korisnička imena i šifre administratora sajta, što mu je omogućavalo kompletnu kontrolu nad host-ačount-om", objasnila je policija.

G.V. je, da bi prikrio svoje delovanje, prilikom kršenja mere zaštite i neovlašćenog pristupa računarima i računarskim mrežama koristio anonimne servise za pristup internetu, poput hotspotwirelešcrap, promena mac adrese mrežne kartice računara, pri tom koristeći nekoliko socks5 ćain konekcija ili VPNiRDP konekcija pristupio zaštićenoj računarskoj mreži, odnosno HOST serveru internet provajdera Eutelnet, Orion, SBB, i Beotel Net ISP.

"Na većem broju hakerskih Internet sajtova objavio je i svoj bekdorovani PHP shell i imao pristup na svaki PHP shell koji je neko drugi koristio i mogao je lično da pristupi kompromitovanim Internet sajtovima, dok je neke od tih servera koristio i kao lični proksi servis", navela je policija.

2024 © - Vesti online