Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 03.03.2012.
12:52
Smedia A

Britansku novinarku likvidirao Ćuruvijin ubica?

Udovica Slavka Ćuruvije Branka Prpa tvrdi da je poznatu novinarku BBC-a Džil Dendo ubio isti čovek koji je ubio i njenog muža, prenose svetski mediji.

Novinarka BBC-a Džil Dendo i Slavko Ćuruvija i Brank Prpa
 

Britanski Daily Mail objavio je priču u kojoj se tvrdi da je ubica Slavka Ćuruvije likvidirao i novinarku BBC-a Džil Dendo u Engleskoj.

Naime, Branka Prpa, udovica Slavka Ćuruvije koji je ubijen na Uskrs 1999. godine za vreme bombardovanja Srbije, tvrdi da je isti čovek upucao i britansku novinarku samo dve nedelje kasnije.

"Potpuno je jasno da su ova dva ubistva deo istog konteksta. Postoje neverovatne sličnosti između ova dva slučaja. Oboje su bili poznati novinari koji su ubijeni jednim metkom u glavu kada su se vraćali kući", kaže Branka Prpa.

Branka Prpa kaže da su okolnosti ova dva ubistva identične, jedina je razlika u tome što je Džil Dendo ubijena u Fulamu, u Engleskoj, gde je živela.

Džil Dendo je u to vreme izveštavala o albanskim izbeglicama sa Kosova, i Prpa je uverena da je novinarka ubijena zbog političke osvete tadašnjeg srpskog režima.

Beri Džordž koji je 2001. godine osuđen za ubistvo Žil Dando je oslobođen 2008. zbog nedostatka dokaza.

Njegov advokat tvrdi da je nakon bombardovanja Britanska obaveštajna služba znala za nameru Željka Ražnatovića Arkana da ubije direktora BBC-a Džon Birta. Kada je obezbeđenje Birta pojačano, meta se navodno postala na Džil Dendo.

Posle oslobađanja Berija Džordža, policija je istraživala navode da se jedan britanski sitni kriminalac srpskog porekla javno hvalio 2001. godine u jednom beogradskom lokalu da je ubio Džil Dendo.

Policija je istraživala slučaj tog javnog priznanja ubistva, međutim, niko se nije teretio za ubistvo nakon tog događaja.

POVEZANE VESTI

Subota 03.03.2012. 14:08
Mozda je isti ubica ubio i Kenedija u Dalasu !
Subota 03.03.2012. 14:39
Odkad je to ubistvo novinara krivično delo? Amerikanci su proklamovali pravo da mogu da bombarduju Televizijske i novinarske kuće čije im se izveštavanje ne sviđa i to sproveli u delo na bombardovanju RTV SRBIJE 1999g, kao i pri bombardovanju sredstava javnog informisanja u Libiji i Iraku. Sud u Hagu je, kao instrument međunarodnog prava, potvrdio ispravnost ovakvih akcija konstatujući da "nema elemenata krivičnog dela u postupanju NATO pri bombradovanju Srbije". U čemu je sad problem? Svako ima pravo da ubije novinara čije mu se rad ne sviđa.
Subota 03.03.2012. 15:10
Nevencana gospodja pokojnika koja je njegovoj deci osporila nasledstvo a poznata po eksplicitnom snimku sa telohraniteljem jednog lidera...nagadja i pravi karijeru ozaloscene udovice vec godinama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online