Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 12.01.2014.
12:15
E.V. A

Uskoro hapšenje ubica Ćuruvije

Istraga slučaja ubistva novinara Slavka Ćuruvije, vlasnika "Dnevnog telegrafa", završena je i za nekoliko dana očekuju se hapšenja učesnika i nalogodavaca likvidacije, nezvanično saznaju "Vesti".

Za nekoliko dana očekuju se hapšenja učesnika i nalogodavaca likvidacije Slavka Ćuruvije
 

Kako saznajemo u ponedeljak će se održati sastanak predstavnika policije, tužilaštva i Komisije za ispitivanje ubistava novinara, gde će se dogovoriti finalni detalji, posle čega bi usledila privođenja.


Prema pisanju beogradskih medija, optužnica protiv nalogodavaca, organizatora i počinilaca ubistva Ćuruvije 11. marta 1999. godine je napisana i biće objavljena sledeće nedelje. Na optužnici su svi umešani u likvidaciju novinara, od operativaca, preko onih koji su organizovali zločin i onih koji su naredili. Svi koji su i dalje u Srbiji pod strogom su prismotrom policije i BIA, kako bi se sprečilo eventualno bekstvo.

Kako navode mediji, nalog za ubistvo stigao je iz samog vrha tadašnje Državne bezbednosti, a optužnica je omogućena nakon što se pojavio svedok koji je pokrenuo istragu sa mrtve tačke.


- Odavno se zna ko je učestvovao u pripremi i samom ubistvu. Godinama su

Trag vodi ka Miri Marković

Kako navode mediji, Radonjić koji je kako se sumnja organizovao ubistvo Ćuruvije, je po preporuci Mire Marković, supruge Slobodana Miloševića, postavljen za načelnika beogradskog DB 4. aprila 1999. godine, sedam dana pre ubistva ovog novinara. Prvo Radonjićevo naređenje bilo je da se Ćurivija prati. On je osuđen na osam godina zatvora zbog napada na Draškovića u Budvi, ali je presuda poništena i ponovo je na suđenju.

skupljane informacije. Međutim, nismo imali pouzdanog svedoka, koji je bio direktno uključen u sve i imao uvid. Pokušavalo se pritiskom na bivše radnike DB Milana Radonjića, Stevana Bastu i Ratka Romića da se preko njihovog suđenja za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi neko od njih odluči da postane insajder i svedoči na suđenju za likvidaciju Ćuruviji, a u zamenu za manju zatvorsku kaznu. Međutim, to nije uspelo - saznaju "Vesti" u istrazi.


Kako pišu beogradski mediji, stvar se sa mrtve tačke pokrenula kada je Olivera Antonić, radnica DB u to vreme, koja je sada supruga Gorana Živaljevića, bivšeg zamenika direktora BIA, otkrila u istrazi da je stan Ćuruvije prisluškivan i nakon njegove smrti. To je navodno odvelo istragu upravo do Radonjića, koji je u vreme likvidacije novinara bio načelnik beogradskog DB. Njega je interesovalo ko dolazi u stan Ćuruvije i da li njegovi prijatelji sumnjaju ko ga je ubio.


U svom iskazu ona je navela i da su početkom NATO bombardovanja marta 1999. godine, promenjeni operativci koji su ranije pratili ovog novinara, što je upotpunilo ranije iskaze na osnovu kojih je izveden zaključak da je tim ubica organizovao upravo Radonjić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.01.2014. 16:14
Vlast svesno upozorava pocinioce zlocina kako bih im dali sansu da pobegnu ili se negde sakriju. -znaci otvoreno stite zlocince. Karadzic i Mladic su se mogli kriti jos koliko su hteli,a sta su ovi u odnosu na njih dvojicu
Nedelja 12.01.2014. 14:45
Iz mire sto djavola vire... Pitam se da li je i Vu-Vu medju sumnjivima. Branka kaze da je novinarka zvala Curuviju tog dana kad je "Curuvija docekao bombe" objavljen u novinama i na RTS, da mu prenese Vucicevu poruku da je "u pitanju greska". Vucic dlaku menja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online