Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 01.03.2012.
14:49
Blic A

Nastavnik terao đake da usred januara peru noge u Dunavu

Roditelji učenika Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Kamenice tvrde da nastavnik matematike Žarko Jajić maltretira njihovu decu.

Zaleđeni Dunav
 

Niz incidenata, među kojima je i taj da je jedno dete udario fasciklom, a drugo gađao šestarom, kulminirao je kada je jedno odeljenje odveo u šetnju 26. januara, a zatim zajedno sa nekoliko dece prao noge u Dunavu.

U školi kažu da je Jajić upućen na medicinski pregled kako bi se utvrdilo da li je sposoban da predaje, dok on navodi da sve to nije istina i da su njegovi postupci samo performans.

- Očajni smo i u strahu jer više ne znamo šta je spreman da uradi. Niko nema prava da digne ruku na našu decu, a on je kao nastavnik sebi to dopustio. Udario je po glavi fasciklom jedno dete, a jednog malog koji inače živi u Dečjem selu sa drugog sprata je gađao veliki šestarom za tablu. I onda kaže, šteta, promašio sam. Jednom je čak istresao sebi na glavu punu kantu smeća jer deca nešto nisu znala - priča majka jedne učenice koja je insistirala da ostane anonimna, jer se plaši se za svoje dete.

Kako kaže, sve je kulminiralo 26. januara kada je šesti razred u kojem je i njena ćerka odveo u šetnju pored Dunava.

- Šta on kao profesor matematike ima njih da vodi na Dunav? Skamenila sam se kada mi je ispričala. Odveo ih je na reku, izuo je čarape i ušao u vodu, a onda je rekao da svako ko hoće da dobije peticu može da pere noge u Dunavu. Naravno, nekoliko dece je to i uradilo. I šta da je neko dete upalo pod led? On može da bude lud koliko hoće za sebe, ali ne kada je i u pitanju moje dete. To ne dam - kaže ova majka.

Jajić odbacuje optužbe:
- To ništa nije istina i sve je to mobing. Ja sam vodio decu u šetnju prvog dana kada je pao sneg, otišli smo na Dunav i zamočio sam noge u vodu, to vam je isto kao kada perete noge u lavoru. Nikoga ja nisam zvao, već su četiri dečaka došla i rekla da hoće i oni da peru noge. A to što sam stavio kantu na glavu, to je sve performans, moram da dokažem deci koliko sam začuđen kada nešto ne znaju - kaže Žarko Jajić (59), dodajući da mu je provera sposobnosti zakazana za 5. i 6. mart.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.03.2012. 15:05
Да ли наставничко особље уопште може да се запосли без психо физичког прегледа?
Petak 02.03.2012. 09:12
Postoji profesor koji deci daje za ocenu polovinu nule, ostali ga smatraju za šereta, koji ima kriterijume.
Utorak 20.03.2012. 20:23
Боље и прање ногу, него пацке по глави
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online