Četvrtak 01.03.2012.
14:49
Blic

Nastavnik terao đake da usred januara peru noge u Dunavu

Zaleđeni Dunav
 

Niz incidenata, među kojima je i taj da je jedno dete udario fasciklom, a drugo gađao šestarom, kulminirao je kada je jedno odeljenje odveo u šetnju 26. januara, a zatim zajedno sa nekoliko dece prao noge u Dunavu.

U školi kažu da je Jajić upućen na medicinski pregled kako bi se utvrdilo da li je sposoban da predaje, dok on navodi da sve to nije istina i da su njegovi postupci samo performans.

- Očajni smo i u strahu jer više ne znamo šta je spreman da uradi. Niko nema prava da digne ruku na našu decu, a on je kao nastavnik sebi to dopustio. Udario je po glavi fasciklom jedno dete, a jednog malog koji inače živi u Dečjem selu sa drugog sprata je gađao veliki šestarom za tablu. I onda kaže, šteta, promašio sam. Jednom je čak istresao sebi na glavu punu kantu smeća jer deca nešto nisu znala - priča majka jedne učenice koja je insistirala da ostane anonimna, jer se plaši se za svoje dete.

Kako kaže, sve je kulminiralo 26. januara kada je šesti razred u kojem je i njena ćerka odveo u šetnju pored Dunava.

- Šta on kao profesor matematike ima njih da vodi na Dunav? Skamenila sam se kada mi je ispričala. Odveo ih je na reku, izuo je čarape i ušao u vodu, a onda je rekao da svako ko hoće da dobije peticu može da pere noge u Dunavu. Naravno, nekoliko dece je to i uradilo. I šta da je neko dete upalo pod led? On može da bude lud koliko hoće za sebe, ali ne kada je i u pitanju moje dete. To ne dam - kaže ova majka.

Jajić odbacuje optužbe:
- To ništa nije istina i sve je to mobing. Ja sam vodio decu u šetnju prvog dana kada je pao sneg, otišli smo na Dunav i zamočio sam noge u vodu, to vam je isto kao kada perete noge u lavoru. Nikoga ja nisam zvao, već su četiri dečaka došla i rekla da hoće i oni da peru noge. A to što sam stavio kantu na glavu, to je sve performans, moram da dokažem deci koliko sam začuđen kada nešto ne znaju - kaže Žarko Jajić (59), dodajući da mu je provera sposobnosti zakazana za 5. i 6. mart.

2024 © - Vesti online