Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 29.02.2012.
12:29
Blic A

Nastavnik veronauke obljubio dečake

Istražni sudija Višeg suda u Smederevu Mirko Šakić odredio je pritvor do 30 dana specijalnom pedagogu V. J. (30) iz Smedereva, koji je radio u Savetovalištu za mlade pri tamošnjem Zdravstvenom centru, predavao veronauku u školama, ali bio i specijalni porotnik u sudu, i to za porodične odnose, a osumnjičen je za obljubu maloletnika zloupotrebom položaja.

Svi poslovi koje je V.J. obavljao bili su vezani za rad sa decom

Sudija Šakić je naveo da se osumnjičeni branio ćutanjem, dok je Milorad Kuzmanović, zamenik višeg tužioca, napomenuo da je "Više tužilaštvo 27. februara donelo rešenje o pritvoru i podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv V. J.”.

"U istrazi je do sada utvrđeno da su oštećene dve maloletne osobe, i zbog njihove zaštite samo toliko mogu da kažem", rekao je tužilac.


Osumnjičeni je završio i školu pri Bogoslovskom fakultetu. Kako piše "Blic", radio je u Savetovalištu za mlade pri tamošnjem školskom dispanzeru, i na predavanjima osmake i učenike prva dva razreda srednjih škola učio o posledicama rizičnog ponašanja. Takođe je u dve srednje škole u Smederevu i tri privatne gimnazije u Beogradu predavao veronauku, a jedno vreme bio je zaposlen i u smederevskom zatvoru.

Saznanja u istrazi ukazuju da je na predavanjima koje je organizovalo Savetovalište osmatrao dečake i kada bi mu se neki svideo, nastojao je da sa njim stupi u kontakt, najčešće putem SMS-a. O njegovom odnosu sa maloletnicima svedoče, kako piše "Blic", i lascivne poruke u mobilnom telefonu koji mu je zaplenjen.

Naime, proonađeni su SMS-ovi u kojima nudi novac maloletnicima u zamenu za oralni seks. V. J. je obećavao i popravljanje ocena, davanje opravdanja, čiji su formulari, navodno, nađeni kod njega. Tinejdžere koji su prihvatili njegove ponude vodio je u stan, u kom živi s roditeljima, ali u vreme kada oni nisu bili tu.

U toku je ispitivanje potencijalnih žrtava, s obzirom na to da tek treba da bude utvrđeno kada je V. J. počeo sa bludničenjem, a pitanje je koliko je đaka spremno da priča o tome.

Sreda 29.02.2012. 12:34
Zašto se takve stvari događaju upravo tamo gde ne bi smele da se dogode? Đavola rabota!
Sreda 29.02.2012. 13:26
kastrirati odmah.
Sreda 29.02.2012. 12:39
Ovaj lik kao da je namerno podmetnut...bas ispade da predaje veronauku. Kud nije predavao gradjansko vaspitanje?! Opet veronauka ne valja!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online