Sreda 29.02.2012.
12:29
Blic

Nastavnik veronauke obljubio dečake

Svi poslovi koje je V.J. obavljao bili su vezani za rad sa decom

Sudija Šakić je naveo da se osumnjičeni branio ćutanjem, dok je Milorad Kuzmanović, zamenik višeg tužioca, napomenuo da je "Više tužilaštvo 27. februara donelo rešenje o pritvoru i podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv V. J.”.

"U istrazi je do sada utvrđeno da su oštećene dve maloletne osobe, i zbog njihove zaštite samo toliko mogu da kažem", rekao je tužilac.


Osumnjičeni je završio i školu pri Bogoslovskom fakultetu. Kako piše "Blic", radio je u Savetovalištu za mlade pri tamošnjem školskom dispanzeru, i na predavanjima osmake i učenike prva dva razreda srednjih škola učio o posledicama rizičnog ponašanja. Takođe je u dve srednje škole u Smederevu i tri privatne gimnazije u Beogradu predavao veronauku, a jedno vreme bio je zaposlen i u smederevskom zatvoru.

Saznanja u istrazi ukazuju da je na predavanjima koje je organizovalo Savetovalište osmatrao dečake i kada bi mu se neki svideo, nastojao je da sa njim stupi u kontakt, najčešće putem SMS-a. O njegovom odnosu sa maloletnicima svedoče, kako piše "Blic", i lascivne poruke u mobilnom telefonu koji mu je zaplenjen.

Naime, proonađeni su SMS-ovi u kojima nudi novac maloletnicima u zamenu za oralni seks. V. J. je obećavao i popravljanje ocena, davanje opravdanja, čiji su formulari, navodno, nađeni kod njega. Tinejdžere koji su prihvatili njegove ponude vodio je u stan, u kom živi s roditeljima, ali u vreme kada oni nisu bili tu.

U toku je ispitivanje potencijalnih žrtava, s obzirom na to da tek treba da bude utvrđeno kada je V. J. počeo sa bludničenjem, a pitanje je koliko je đaka spremno da priča o tome.

2024 © - Vesti online