Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 15.02.2012.
09:39
Kurir A

Bojović: U Srbiju samo u kovčegu

U Srbiji me čeka suđenje i robija od 40 godina, a znam i da bi me ubili, rekao je Luka Bojović sudiji Fernandu Andreuu, a onda odlučio da se brani ćutanjem...

Poljubac od Luke: Sve može, al' samo "na daljinu"
 

- U Srbiju mogu da se vratim samo u kovčegu! Tamo me čeka suđenje za kojekakve zločine i sigurno maksimalna kazna od 40 godina zatvora! Znam i da bi odmah poslali nekoga da me likvidira...

- Ko će vas likvidirati?

- Isti oni koji mi već godinama rade o glavi i od kojih sam i pobegao u Španiju!

Petrić ratni zločinac

U zahtevu za izručenje Bojovića, Milisavljevića i Petrića naći će se dokazi koji ih terete za dela za koja protiv njih još nisu pokrenuti postupci, rečeno je u Ministarstvu pravde Srbije. Među dokazima će biti i materijali na osnovu kojih se vodi pretkrivični postupak protiv Petrića zbog sumnje da je predvodio vod koji je 1999. godine, u vreme NATO bombardovanja, likvidirao više od 90 albanskih osuđenika u zatvoru Dubrava.


Ovako je, kako Kurir saznaje, tekao razgovor između Luke Bojovića (39) i Fernanda Andreua, sudije Nacionalnog suda Španije, koji je Bojovića saslušao nakon hapšenja u restoranu u Valensiji.

- Bojović je rekao svega dve-tri rečenice o tome kako će ga u Srbiji ubiti. On nije

pominjao nikakva imena, a posle toga je odlučio da se brani ćutanjem - rekao je izvor iz Španije, koji dodaje da Bojović, Vladimir Milisavljević Budala (36), Siniša Petrić (38) i Vladimir Mijanović (38) u zatvoru nisu ni izbliza tako bezbrižni kakvim žele da se predstave!


- Bojović je imao predstavu za medije kad je novinarima i policajcima slao poljupce i namigivao. U ćeliji je, međutim, vrlo nervozan. Po ceo dan šeta i vrlo malo spava - rekao je izvor.

Španski ministar policije Horhe Fernandez Dijaz saopštio je da četvorica uhapšenih državljana Srbije odbijaju da uzimaju hranu i vodu jer se plaše da bi policija mogla da im podmetne "serum istine". Međutim, Božidar Spasić, bivši funkcioner Državne bezbednosti, kaže za Kurir da Bojović i saradnici, u stvari, "izvode cirkus" u pritvoru samo da bi odugovlačili sa ekstradicijom!

Šta je serum istine?

Spasić je objasnio šta je "serum istine":
- Ta supstanca deluje kao poligraf, na telo se stavljaju diode, posle čega istražitelj postavlja pitanja. Ne možete nikog naterati da govori istinu, ali se na osnovu odgovora vidi da li je ta osoba bila iskrena. Laž se pokaže na taj način što kod neiskrenog odgovora skače pritisak i ubrzavaju se otkucaji srca.

- Ma, kakav "serum istine"... Ako i odbijaju da uzmu hranu i vodu, onda je to pre zbog toga što su u strahu da bi neko mogao da ih otruje! Kao što je i Dobrosav Gavrić digao prašinu govoreći da će ga ubiti čim bude izručen Srbiji, tako će i Bojović pokušati da ostane u Španiji. To je njegov plan, ali mislim da mu se taj plan neće ostvariti - zaključio je Spasić.

Vuk: Zašto mi stajete na muku?

Vuka Bojovića, direktora beogradskog zoološkog vrta, oca uhapšenog Luke Bojovića, zatekli smo juče na radnom mestu.

- Dobro, o čemu želite da razgovarate? - upitao je.


- O vašem sinu. Da li ste u kontaktu s njim?

- Nisam. Nismo u kontaktu dugi niz godina i sve što o njemu znam, znam preko medija. Nas dvojica smo se odavno mimoišli, najviše zbog njegovog načina života - objasnio je Bojović stariji i dodao:


- Zašto pišete o tuđoj nesreći i stajete mi na muku? Zašto ne pišete o nekim lepim stvarima, na primer, o mom psu koji čuva zoološki vrt? Zašto ne pišete o lepim stvarima koje sam uradio za zoološki vrt?

Ipak, posle toga nam je rekao:
- Čuo sam se sa snajkom u vezi s Lukom. Ona je prokomentarisala da ne može da veruje šta sve mediji pišu o Luki.

Obavezno pročitati:

Vuk Bojović: Sve su smestili mom sinu

POVEZANE VESTI

Sreda 15.02.2012. 10:40
Stvarno bi Vuka Bojovica,coveka koji je napravio raj od zooloskog vrta u Beogradu,trebalo ostaviti na miru..Svako nosi svoj krst i odgovara za svoje postupke.
Sreda 15.02.2012. 13:38
Mislim da Vuka Bojovica kao i ostale "nesretne" oceve treba ostaviti na miru...Njegov sin je odavno svoja licnost i sam odgovara za svoje postupke...otac mu sigurno nije rekao da zivi tako...nikome u stvari otac ne moze da sta zabrani...moze da ga savetuje ako hoce da ga slusa ali vecma nije tako...Meni je Vuka zao jer covek ima puno ljubavi u sebi i sigurno mu je jako tesko...setimo se i nekih drugih koji su takodje doziveli nesto zbog cega se ne ponose svojom decom pa sta sad treba ih zigosati?...
Sreda 15.02.2012. 09:53
Bojović: U Srbiju samo u kovčegu Tako samo im pripreti i dobices za dzabe sanduk.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online