Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.02.2012.
11:47
Blic A

Luka Bojović se skrivao u striptiz baru

Luka Bojović (38) se od jula 2010. krio u striptiz baru u Valensiji zajedno sa svojim saradnicima, sada uhapšenima Vladimirom Mijanovićem Zubom, Sinišom Petrićem Zenicom. Kako “Blic“ saznaje, u istom bordelu s njima je bio i Goran Stavrić Kljuki, koji je iz srpskog zatvora izašao februara 2007. i sada nije priveden u Španiji.

Uhapšeni Luka Bojović
 

Podatak da se Luka Bojović sa tri saradnika krije u predgrađu Valensije u striptiz baru, koji drži izvesni Dragan sa ovih prostora, španskim vlastima dostavio je Biro za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije jula 2010. Prema operativnim podacima, Dragan je pružao utočište Bojoviću na više mesta u Španiji. Od kada je Biro dostavio podatke počinje akcija koja je prekjuče rezultirala hapšenjem Bojovića, njegovog kuma Mijanovića, Petrića i Vladimira Milisavljevića - Vlade Budale, za koga se pretpostavlja da je jedini odbegli živi pripadnik starog zemunskog klana.


Litvanski pasoš
Grupa je uhapšena u akciji “Kros” dok je bila na večeri u restoranu u Valensiji, a kako španski mediji prenose, policiju je do restorana doveo Vlada Budala, koji je praćen. Bojović je koristio lažni litvanski pasoš i kada su mu prišli španski policajci i zatražili da se predstavi, izgovorio je lažno ime.


Sa Bojovićem je u Španiji u gradovima Alikante i Las Palmas živela njegova porodica - supruga, deca i majka.


Španska policija je krenula u praćenje osoba vezanih za srpsko podzemlje kada je stigla informacija Biroa sa koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije.

Praćenjem su došli do Vladimira Milisavljevića - Vlade Budale. Organizovana je njegova striktna prismotra i, kako prenose španski mediji, Milisavljević je bio na izletu na Kanarskim ostrvima, zatim je otišao do Madrida, da bi odatle došao u restoran u Valensiju na večeru i sastanak. U restoranu su u trenutku hapšenja bili sami, a kako prenose španski mediji, tamo su dolazili i ranije.


Ratni zločini
Deo akcije na praćenju Bojovića bila je i zaplena 36 kilograma kokaina u novembru prošle godine u Španiji, kada je ova količina narkotika otkrivena na prekookeanskom brodu "DS Montrouz“. U akciji je uhapšen državljanin Crne Gore Božidar Martinović, član posade, kod koga je kokain i nađen. Brod je plovio iz Argentine ka zapadnoj Evropi, a španska policija započela je akciju kad je "DS Montrouz“ uplovio u teritorijalne vode te zemlje.
- U ovoj akciji i sredinom maja prošle godine španska policija je na brodu „Perast“, koji je doplovio iz Argentine, uhapsila šestoricu srpskih i crnogorskih kurira. Tada je zaplenjeno 77 kilograma kokaina, a kao vođa ove grupe označen je Željko Martinović sa Cetinja, koji je prethodno uhapšen u Crnoj Gori - kaže izvor “Blica”.


Luka Bojović je u Srbiji optužen da je kao novi vođa zemunskog klana 2004. naredio likvidaciju Branka Jeftovića Jorge, koji je ubijen, i Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, čiji su telohranitelji ubijeni. U optužnici se navodi da je počeo da predvodi klan nakon ubistva Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma 2003, a da se učvrstio na poziciji nakon predaje Milorada Ulemeka Legije 2. maja 2004. Osnovna delatnost novog zemunskog klana bila je trgovina drogom, naročito kokainom, ali su se bavili i organizovanjem prostitucije. Zbog sukoba sa konkurentskim grupama koje se bave međunarodnom trgovinom drogom, organizovane su brojne likvidacije tako da Bojovića traži više evropskih zemalja.


Vladimir Mijanović zvani Zuba je kum Luke Bojovića i za njim nije raspisana poternica zbog čega je moguće da će biti pušten iz pritvora.


- Mijanović je jedan od glavnih ljudi koji Bojoviću pružaju logistiku na skrivanju, u zemlji i inostranstvu. Za sada ne znamo da li njega španska policija sumnjiči za neko krivično delo, ali je sigurno da je on bio upleten u mnoge Bojovićeve poslove - kaže naš izvor.
Uhapšeni Siniša Petrić Zenica svojevremeno je bio osuđen na smrtnu kaznu u Srbiji, kao pripadnik zloglasne grupe Marinka Magde, jer je zbog pljačke ubio tročlanu porodicu Petrić 1994. Kazna mu je preinačena na 15 godina zatvora, ali su ga pripadnici Jedinice za specijalne operacije (JSO) oslobodili u vreme NATO bombardovanja u Istoku na Kosovu i Metohiji, gde je služio kaznu.

Zverstva na Kosovu
Tužilaštvo za ratne zločine, kako saznajemo, pokrenulo je pretkrivični postupak protiv Petrića zbog sumnje da je u Istoku nad albanskim stanovništvom činio zverstva.

Petriću se posle sukoba 1999. gubi trag. Srpsko pravosuđe je za njim 2000. raspisalo poternicu, po kojoj je maja 2003. uhapšen u Frankfurtu u Nemačkoj. Posle ekstradicije Srbiji, Petrić je služio kaznu u sremskomitrovačkom zatvoru. Na slobodi se našao tako što se nije vratio sa slobodnog vikenda. Prema podacima srpske policije, njega je angažovao Luka Bojović na zahtev Milorada Ulemeka Legije i Darka Šarića da ubije dvojicu funkcionera MUP Srbije.


Goran Stavrić Kljuki, koji je bio sa Bojovićem u Španiji, ali nije uhapšen, izdržao je kaznu zbog pljačke Delta banke u Mladenovcu 2003. u grupi koju je predvodio Zoran Rašković Serdar, sada svedok saradnik koji je opisao monstruozne zločine svojih saboraca iz paravojne jedinice “Šakali” nad albanskim civilima u selu Ćuška na Kosovu i Metohiji. Inače, Stavrić je takođe bio deo zloglasne grupe Marinka Magde, bivšeg pripadnika Legije stranaca i izdržao je kaznu zatvora od 13 godina.


Vladimir Milisavljević - Vlada Budala je zbog ubistva premijera Zorana Ðinđića osuđen u odsustvu na 35 godina zatvora, a zbog drugih zločina zemunskog klana - 17 ubistava, tri otmice i terorističkih napada - na maksimalnih 40 godina zatvora.

Milisavljević je optužen zajedno sa Bojovićem, Kalinićem i Milošem Simovićem za tri ubistva iz 2004. godine - Branka Jeftovića Jorge (33), Dejana Živančevića (25), prilikom atentata na Andriju Draškovića i Milutina Jovičića (23), prilikom atentata na Zorana Nedovića Šoka. To suđenje je počelo u odsustvu Bojovića i Milisavljevića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online