Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.02.2012.
10:03
Srna A

Beogradski mediji: Bojović uhapšen kao Gotovina

Beogradska štampa donosi detalje hapšenja četvorice srpskih kriminalaca u Španiji, uz opasku da je ličilo na hapšenje Ante Gotovine i da bi možda Srbija mogla da pričeka sa izručenjem, pošto se i u drugi zapadnim zemljama protiv njih vodi istraga zbog ubistava, otmica i krađa u Evropi.

Uhapšeni u Španiji u akciji "Kros"
 

U akciji "Kros" uhapšeni su Luka Bojović, Vlada Milisavljević, zvani Budala, odbegli pripadnik "zemunskog klana" i učesnik u atentatu na premijera Zorana Đinđića, glavni Bojovićev egzekutor Siniša Petrić, zvani Zenica, i Lukin kum Vladimir Mijanović, zvani Zuba.

"Pres" piše da hapšenje podseća na slučaj privođenja Ante Gotovine na Tenerifama, jer je srpska ekipa kriminalaca bila vrlo iznenađena i uhvaćena za stolom tokom obroka u elitnom restoranu u španskom gradu Valensija, a uz sebe su imali samo jedan pištolj, što govori da nisu očekivali da će biti otkriveni.

Bojović je kada su ga policajci oslovili pravim imenom zanemeo je od šoka, a ostali su pokušali da uzmaknu od stola, ali je bilo kasno. Bojović je tvrdio da je Litvanac, pokazujući pasoš te zemlje, a i ostali su imali lažna dokumenta i lažne identitete, uglavnom srpske, a menjali su uglavnom ili ime ili prezime, pa je jedan od njih uhapšen sa dokumentom Vladimir Pešić, saznaje "Pres" u MUP-u Srbije.

Sva četvorica su značajno promenila lični opis, njegujući sofisticiraniji izgled od prepoznatljivog imidža "zemunaca", pa je Bojović pustio kosu i bradu i smršao bar 30 kilograma, dok je Milisavljević imao bradu i pokušavao da neguje izgled intelektualca.

Sinišu Petrića, zvanog Zenica, za koga se pretpostavlja da je postao opaki ubica u rangu Luke Bojovića i Sretka Kalinića, policajci su lako prepoznali jer kao bivši pripadnik "crvenih beretki" ima telo puno tetovaža, od kojih preko čitavih leđa ima istetoviranog zmaja, dok mu je na grudima ispisano ime rođenog brata Srđana.

"Alo" piše da je Bojovića odala fotografija supruge u novčaniku, koju je jedan od policajaca upamtio iz materijala koji im je dostavila srpska policija.

"Večernje novosti" pišu da su begunci na Iberijskom poluostrvu boravili duže vrijeme i skrivali su se zajedno, menjali gradove i nastavili da se bave kriminalom, te da se pretpostavlja da je Bojović i tamo formirao "novu grupu" koja se kao i u Srbiji bavila ubistvima.

List navodi da su prvi podaci do kojih je policija došla bili da se ličnosti iz Bojovićevog najbližeg okruženja - njegova supruga, djeca, braća, majka, pa čak i njegov zamjenik, nalaze na različitim lokacijama Alikantea i Las Palmasa na Kanarskim ostrvima.

"Danas" piše da su prve informacije o tome da se Bojović krije u Španiji stigle prije više od godinu dana od Bojovićevog prijatelja Miloša Bate Petrovića, koji važi za jednog od vođa srpskog podzemlja u Holandiji, ali one nisu bile tačne, kada je riječ o lokaciji.

Prema izvorima "Danasa", problem sa ekstradicijom optuženih moglo bi da predstavlja to što policija u Španiji i Holandiji potražuje neke od optuženih za ubistva u tim zemljama, pa bi se moglo dogoditi da ove države insistiraju da se Bojoviću i Milisavljeviću prvo sudi u tim zemljama, pa da tek onda, ukoliko se utvrdi njihova krivica, nakon izdržane zatvorske kazne, budu izručeni Srbiji.

U slučaju da se utvrdi da Bojović i Milisavljević nisu umešani u ubistva, njihova ekstradicija bi mogla da potraje i do nekoliko meseci.

"Blic" piše da je Petrić zbog učešća u zločinima kriminalnog klana u Srbiji bio osuđen i na smrtnu kaznu, koja je preinačena u 15 godina zatvora jer je bio maloletan, te da se njegovo ime se vezivalo za mnogobrojne zločine počinjene na području nekadašnje SFRJ.

"Kurir" donosi priču konobara iz restorana "Bodege La Paz" koji je poslednji služio četvoricu uhapšenih kriminalaca, koji navodi da su oni bili redovni gosti, da su jeli uvek isto - za predjelo sir i šunku, potom šnicle, file minjon s pečurkama i tunu.

"Oko četiri sata doneo sam im flašu vina, kad su ih opkolili ljudi u civilu koji su se predstavili kao policajci. Tražili su od njih dokumenta, a onda su počeli i da ih pretresaju. Jedan od gostiju je ustao i povikao "Šta, do đavola, radite?!" Došlo je do kratke tuče, ali ih je policija brzo savladala", ispričao je konobar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online