Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 09.02.2012.
09:13
Danas, Press A

Ceca na Tviteru - skandal ili previd zakona?

Na dan kada su pritvorenici Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali bekstvo iz zatvora, trenutno najpopularnija osuđenica u kućnom zatvoru, pevačica Svetlana Ražnatović, otvorila je svoj nalog na internet društvenoj mreži ''Tviter''.

Iako ''klasični“ zatvorenici moraju da traže posebnu dozvolu od uprave zatvora, istražnog sudije i sudije kako bi samo poslali pismo, Ražnatovićeva, koja korišćenjem ''Tvitera'' dobija mogućnost da komucinira sa celokupnom javnošću, time ipak ne krši zakon, jer zakonodavac nije predvideo takvu mogućnost, pišu beogradski mediji.

Koristi ''Tviter'' za komunikaciju sa javnošću: Svetlana Ražnatović

Zorana Vučičević iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kaže za ''Danas'' da Ražnatovićeva ima pravo na komunikaciju preko telefona, a samim tim i preko interneta.

Goran Ilić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, ističe da ukoliko zakonodavac nije predvideo ovu mogućnost, onda ni nema kršenja zakona.

- Otvaranjem naloga na Tviteru Ražnatovićeva ne krši pravila kućnog zatvora, jer u pravilniku nigde nije navedeno da je zabranjeno korišćenje interneta, a „ono što nije zabranjeno je dopušteno“ - precizira kriminolog Zlatko Nikolić.

Prema njegovim rečima, iako se u javnosti može steći pogrešna slika kako kućni zatvor u stvari nije prava kazna, realnost je drugačija.

- Kada bi bilo kog osuđenika zatvorili u Hajat i zabranili mu da izađe, da se viđa sa kim hoće, kad i koliko hoće, on bi patio, uskraćene su mu osnovne ljudske potrebe i samim tim on je kažnjen - objašnjava Nikolić.

Na pitanje da li je ovakva vrsta komunikacije jednaka organizovanju javnog skupa, Nikolić odgovara da će nadležni sigurno pratiti i reagovati ako dođe do zloupotreba.

Sagovornik ''Danasa'' objašnjava da svrha kazne nije da se osuđenik potpuno isključi iz društva u koje on mora da se vrati nakon izdržavanja kazne.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.02.2012. 09:49
Ma da njoj je sve dopusteno...pustite je da ide i u soping...kakav je ovo cirkus da ne poverujes...
Četvrtak 09.02.2012. 11:22
To je poziv drugima na pljackanje ! Ako znas sa kim da podelis opljackane pare 50%>50% ,kazna je "sedi kuci dok se prasina ne slegne"...!!!!!
Četvrtak 09.02.2012. 10:11
treba da je posaljete da okopava njivu godinu dana i kanale pa da vidite da li ce sledeci put istpo uraditi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online