Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 31.01.2012.
16:42
Blic A

Kosovska policija tukla Srbina?

Kosovska policija brutalno je isprebijala Radišu Vučinića iz sela Zupče u opštini Zubin Potok na severu Kosova i Metohije, saznaje “Blic” iz srpskih izvora iz ove pokrajine.

Kosovska policija (foto:arhiva)

Vučinića je prošlog četvrtka kosovska policija presrela na izlazu iz albanskog sela Čabre na severu Kosova zbog sumnje da je on osoba sa poternice koja se tereti za ubistvo policajca Envera Zumberija 26. jula prošle godine.

Iako je Euleks bio upoznat sa celim slučajem, Vučinić nije prebačen u zatvor u Kosovskoj Mitrovici, gde se po pravilu zatvaraju uhapšeni Srbi. Njega je policija odvela u zatvor u Srbici gde je većinsko stanovništvo albanske nacionalnosti i tamo ga brutalno pretukla.

Prema saznanjima beogradskog lista, kosovska policija je ubrzo po hapšenju Vučinića shvatila da drži pogrešnog čoveka i da on nije osoba sa poternice.

- Radiša je ipak izveden na saslušanje gde su policajci insistirali na tome da ispriča sve šta zna o Srbinu sa poternice koji se takođe preziva Vučinić. Kada je objasnio da mu je to brat od strica, policajci su ga brutalno pretukli, nakon čega su ga pustili. Tada su mu i zapretili, ukoliko bude pričao o zatvaranju i maltretiranju, da će ga pronaći i likvidirati - objašnjava naš izvor.

Zbog straha od kosovske policije, Vučinić se nije obratio ni lekaru kako bi mu sanirao i evidentirao povrede.

- Razumljivo je da se čovek plaši, međutim, taj strah od odmazde kosovske policije vlada u celoj srpskoj zajednici na severu Kosova - kaže jedan od žitelja Zubinog Potoka koji poznaje Vučinića.

Radiša Vučinić je prošle nedelje otišao u selo Čabra kako bi preuzeo ličnu kartu, ali mu je tada rečeno da dokument još nije gotov i da se vrati nekoliko sati kasnije. Međutim, kada je nameravao od Čabra da se uputi ka selu Zupče, presrela ga je kosovska policija i uhapsila.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.01.2012. 17:01
Pazi ovo:"Njega je policija odvela u zatvor u Srbici gde je većinsko stanovništvo albanske nacionalnosti". Alo ljudi u SRBICI je vecinsko albansko stanovnistvo. U najsrbskijem imenu mesta su sada vecinom albanci. Znaci to mi je isto kako kada bi rekli u Srbiji su vecinom albanci. A ako ne bude drzava Srbija imala Srbsko vodjstvo, a ne ustasko-albansko-jevropejsko za 50 godina ce ne samo Srbica biti 100% albanska vec i Srbija. Da covek ne veruje, ali bojim se da idemo kao ovoj ne slavnoj stvarnosti. Hoce li ostati Srba u Srbiji za pola veka i kolika ce ta Srbija biti, koliko manja u odnosu na sadasnju i najbitinije cija ce biti, Albanska?
Utorak 31.01.2012. 18:15
Trenutno iza vas stoji nato...najjaca sila..pa mozete maltretirati Srbe...Iza nas nikada nije stajao niko a na kraju smo sve velike i najjace sile pobedili..razmislite o tome..Jos nesto...Srba je u hrvatskoj stradalo neuporedivo vise ..oko milion i po plus nerodjena pokoljenja..pa nisu dobili drzavu..a vas oko 3500 za vreme intervencije nase policije i vojske...Po kom osnovu mislite da ste zasluzili deo Srpske svete zemlje?
Sreda 01.02.2012. 08:48
Pa nas vise bobi nasa Policija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online