Utorak 31.01.2012.
16:42
Blic

Kosovska policija tukla Srbina?

Kosovska policija (foto:arhiva)

Vučinića je prošlog četvrtka kosovska policija presrela na izlazu iz albanskog sela Čabre na severu Kosova zbog sumnje da je on osoba sa poternice koja se tereti za ubistvo policajca Envera Zumberija 26. jula prošle godine.

Iako je Euleks bio upoznat sa celim slučajem, Vučinić nije prebačen u zatvor u Kosovskoj Mitrovici, gde se po pravilu zatvaraju uhapšeni Srbi. Njega je policija odvela u zatvor u Srbici gde je većinsko stanovništvo albanske nacionalnosti i tamo ga brutalno pretukla.

Prema saznanjima beogradskog lista, kosovska policija je ubrzo po hapšenju Vučinića shvatila da drži pogrešnog čoveka i da on nije osoba sa poternice.

- Radiša je ipak izveden na saslušanje gde su policajci insistirali na tome da ispriča sve šta zna o Srbinu sa poternice koji se takođe preziva Vučinić. Kada je objasnio da mu je to brat od strica, policajci su ga brutalno pretukli, nakon čega su ga pustili. Tada su mu i zapretili, ukoliko bude pričao o zatvaranju i maltretiranju, da će ga pronaći i likvidirati - objašnjava naš izvor.

Zbog straha od kosovske policije, Vučinić se nije obratio ni lekaru kako bi mu sanirao i evidentirao povrede.

- Razumljivo je da se čovek plaši, međutim, taj strah od odmazde kosovske policije vlada u celoj srpskoj zajednici na severu Kosova - kaže jedan od žitelja Zubinog Potoka koji poznaje Vučinića.

Radiša Vučinić je prošle nedelje otišao u selo Čabra kako bi preuzeo ličnu kartu, ali mu je tada rečeno da dokument još nije gotov i da se vrati nekoliko sati kasnije. Međutim, kada je nameravao od Čabra da se uputi ka selu Zupče, presrela ga je kosovska policija i uhapsila.

2024 © - Vesti online