Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 31.01.2012.
03:36 >> 16:18h
Press A

Učenik silovao školskog druga

Učenik sedmog razreda Osnovne škole "Kralj Aleksandar Prvi" u Požarevcu, dečak od nepunih 14 godina, silovao je na velikom odmoru svog školskog druga. Ovaj nezapamćen slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se pre desetak dana, kada je dečak silovatelj odveo vršnjaka u pomoćnu školsku zgradu, naterao ga da skine odeću, a onda se desetak minuta seksualno iživljavao nad njim.

Osnovna škola "Kralj Aleksandar Prvi" u Požarevcu
 

Kako piše beogradski "Pres", nesrećni silovani dečak pristao je na ova poniženja preplašen i ucenjen pretnjama da će njegovi roditelji saznati da puši, ako se bude odupirao. I ko zna da li bi iko saznao za taj slučaj nasilja, da treći učenik, kome je silovani dečak ispričao šta se dogodilo, slučaj nije prijavio nastavnicima i direktoru.


Mirno se vratili na čas!?

Ovaj napad desio se 19. januara, ali se o njemu saznalo tek nedelju dana kasnije, što je "Presu" potvrđeno i u požarevačkoj policiji.


- Odmah po prijavljenom događaju, 26. januara, policija je po nalogu nadležnog

Prosvetna inspekcija obišla školu u Požarevcu

Direktor Prosvetne inspekcije
Srbije Velimir Tmušić rekao je da su inspektori danas obišli školu
u Požarevcu u kojoj je, prema navodima medija, učenik sedmog razreda silovao svog druga, i da će tokom sutrašnjeg dana biti dostavljen zapisnik tog nadzora.

Tmušić je rekao da ne može da iznosi detalje dok ne dobije izveštaj prosvetnih inspektora.

tužilaštva, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, direktorom škole, školskim psihologom i pedagogom, utvrdila činjenično stanje i obavila razgovore sa akterima događaja. Nakon toga, o ovome je obavešteno Više tužilaštvo, koje je naložilo da mu se dostave svi spisi koji se tiču ovog događaja - rekla je Jasmina Tišma, portparol Policijske uprave Požarevac.


Više detalja o ovom događaju nije bilo moguće dobiti ni u policiji, ni u Višem javnom tužilaštvu, ni u samoj školi, uz obrazloženje da je reč o deci starosti do 14 godina, čiji identitet mora biti zaštićen.


Prema nezvaničnim saznanjima, silovanje se dogodilo za vreme školskog odmora.


- Učenik sedmog razreda, romske nacionalnosti, pozvao je oštećenog da odu do obližnje stambene zgrade, poznate kao "betonjerka", da bi pušili cigarete do narednog časa. Pošto su otišli do garaže u suterenu ove zgrade, naredio mu je da skine pantalone jer će ga, u suprotnom, odati kod majke da puši. Kada je uplašeni dečak poslušao ovu naredbu, napadač ga je seksualno zlostavljao narednih desetak minuta. Potom su se obojica vratila nazad u školu, na naredni čas. O ovom događaju čulo se tek kada se napadnuti dečak požalio jednom svom drugu, nakon čega su za ceo slučaj saznali nastavnici i njegovi roditelji, saznajemo u istrazi.


Nema kazne, samo saveti...

Napad je policiji prvi prijavio direktor škole Goran Seger.


- Pošto je reč o maloletnicima, ne mogu da dajem izjave za medije. Mogu samo da kažem da je postupak u toku i da na njemu rade policija, Više tužilaštvo i Centar za socijalni rad - rekao je Seger.


Ni u Centru za socijalni rad nisu mogli da komentarišu ovaj slučaj, jer još nisu zvanično obavešteni.


- Tek kad budemo dobili zvaničan izveštaj o celom slučaju znaćemo šta ćemo dalje preduzeti. U svakom slučaju, kada se radi o deci ispod 14 godina, ne može biti njihove krivične odgovornosti, već samo savetodavnog rada sa njima i njihovim roditeljima - rekao je Miroslav Stojimirović, direktor Centra za socijalni rad.


U slučaju kada se utvrdi neodgovornost roditelja u vaspitavanju deteta koje je izvršilo neko nasilničko delo, Centar može tražiti njegovo izmeštanje iz porodice.

Utorak 31.01.2012. 09:17
У Србији је у последње време толико причано о "природности" и "нормалности" хомосексуалности тако да је и ово један плод тог ударања у таламбасе. Могло се очекивати да ће манијаци таквог профила појаве.
Utorak 31.01.2012. 09:14
Treba im kažnjavati roditelje. Npr. Oduzimanje imovine.
Utorak 31.01.2012. 12:33
Tražili ste, gledajte.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online