Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 31.01.2012.
03:36 >> 16:18h
Press A
Učenik sedmog razreda Osnovne škole "Kralj Aleksandar Prvi" u Požarevcu, dečak od nepunih 14 godina, silovao je na velikom odmoru svog školskog druga. Ovaj nezapamćen slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se pre desetak dana, kada je dečak silovatelj odveo vršnjaka u pomoćnu školsku zgradu, naterao ga da skine odeću, a onda se desetak minuta seksualno iživljavao nad njim.
Utorak 31.01.2012.09:17
У Србији је у последње време толико причано о "природности" и "нормалности" хомосексуалности тако да је и ово један плод тог ударања у таламбасе. Могло се очекивати да ће манијаци таквог профила појаве.
Utorak 31.01.2012.12:41
I sta sad? Dete dobilo traume koje mogu mnogo da ga kostaju u zivotu i nikom nista. Savetodavni rad sa silovateljem i njegovim roditeljima? Svi kukaju zbog vrsnjackog nasilja a drzava je doenela zakone po kome su prestupnici, barabe i olos po skolama zasticeni kao beli medvedi, da udare profesora ne mogu da budu izbaceni iz skole vec premesteni u drugu, pod uslovom da se roditelji sloze. Sada se spremaju da uvedu zakon o zastiti deteta koji fakticki daje vlast detetu nad roditeljima. Da se razumemo, decija prava moraju da budu iznad prava svih ostalih i najstroze postovana, ali ne mogu se donositi zakoni koji unistavaju porodicu i udaraju na samu srz drustva.
Utorak 31.01.2012.13:34
Krivi su roditelji koji zapostavljaju vaspitanje dece...skolski sitem u kome se uce razne nepotrebne stvari a o medjuljudskom odnosu i kulturi ophodjenja ni reci...a naravno i ovo medijsko bombardovanje da je gej-okej isl...Samo da se dete izvuce sa sto manje trauma,daj Boze.
Utorak 31.01.2012.19:35
za: ylvaon i Sombor Gospodo dok nemate jedno najednostavnije shvatanje kao sto ga ja odavno imam a to da u svakoj naciji ima dobrih i losih onda je zaista nepotrebno dalje komentarisati svama a ti ylvaon zavrsices studije a najosnovnije neces nauciti. Kraoz vase komentare se vidi da vi sve svrstavate u jednoj vreci Pa zar niste culi ni za jednog Roma da je nesto uspeo u zivotu da ima postenih itd. Od 91 god. pokusavam svakodnevno da dokazujem ljudima na zapadu da nisu svi Srbi zlikovci, siladzije, da neveruju u medije sta se pise i na TV sta se govori, a ono u mojoj Srbiji ima gorih koji bi citajuci ovo sada sve Rome obesili, bez obzira dali je ovo istina ili nije.
Utorak 31.01.2012.20:01
Па јесам ја рекао да нису сви Цигани исти или нисам? Шта је са тобом човече? Лепо ти кажем: нису сви исти, има изузетно успешних, али већина НИЈЕ! У тој већини је проблем! Ко је игде на овој страни споменуо вешање Цигана? Зашто гураш речи људима у уста? Све о чему сам причао ти могу показати увек и када год желиш. Ево понављам ти опет: вешања - НЕМА, конц-логора - НЕМА, телесног злостављања - НЕМА, али хајде да видимо зашто они не желе да се уклопе у државни систем и да то превазиђемо, уколико они то НЕ ЖЕЛЕ, онда не могу имати бенифиције! Ако сам нехуман зато покажи ми једну западну државу која тако нешто ради.
Utorak 31.01.2012.20:03
Погледај, мој коментар теби: @bane11 : Не сметају ми Цигани... Знам да постоји и потпуно друга страна медаље, као нпр. да су ми пар професора на факултету Цигани, али су нажалост далеко бројнији ови први... а онда ти мени кажеш: ...Gospodo dok nemate jedno najednostavnije shvatanje kao sto ga ja odavno imam a to da u svakoj naciji ima dobrih i losih onda je zaista nepotrebno dalje komentarisati svama... и шта се сада овде дешава? PS: ,,с вама'' се пише одвојено...
Utorak 31.01.2012.20:39
PS: ,,с вама'' се пише одвојено...Hvala na ispravci, vec je duze vreme kako sam izasao iz skole ali one socijalisticke skole u kojoj smo bili svi isti bez razlike i u ono vreme kada se znalo ko je nastavnik i koji je mogao dobro da osamara kada nije bilo discipline ili neposlusnost. Zbog ogranicenja koja imaju prosvetni radnici i desavaju se ovakvi slucajevi koje osudjujem ako se to zaista dogodilo. Ali moram da primetim kao sto je vec neko gore pisao da se ovde otkriva nacionalnost pocinitelja dok se ne otkriva koje nacionalnosti je silovani decak, kao i cela prica kako se to dogodilo ....
Utorak 31.01.2012.20:44
Очигледно шамарања није било довољно јер су нам се десили ратови у протеклих двадесет година. На полицији је да испита ствари, ми нисмо полиција, ми смо јавност која коментарише новинску вест. Наши коментари су наша мишљења, а пошто немамо никакву власт, ни законодавну, ни судску ни извршну, немамо зашто да се правдамо било коме јер наша мишљења немају никакву тежину. Полиција нека испитује и полиција нека кажњава. Такође, тај дечак није силоватељ зато што је Циган, али постоји већ сувише таквих испада те етничке скупине да би се могло и даље толерисати. Волео бих не линч, већ установљавање и решење проблема. Зар није то свима циљ?
Utorak 31.01.2012.20:58
Ovakav slucaj ne tolerisem ni da mi je najrodjeniji, ali ponavljam nema veze koje je nacije, zakon treba da ustanovi ceo dogadjaj i ako ima krivice da se kazni. Jos nesto treba ih nazivati Romima
Utorak 31.01.2012.21:26
Колико ја знам, не треба. Иако су оба назива погрешна, ,,Роми'' је назив скован после Другог светског рата и ни сами Цигани га не прихватају. С друге стране, Циган није пејоратив.
Utorak 31.01.2012.20:51
...a praksa me je naucila da citam izmedju redova, zato i sumnjam u ceo ovaj dogadjaj, sobzirom da se priblizavaju izbori uskoro cemo saznati nesto vise o ovom slucaju. A zakon treba da ima resenje i za ovaj uzrast. Osudjivati globalno celu jednu naciju nije u redu i zato cu biti uvek protiv takvih, vec 2 decenije nikom nisam precutao na zapadu kada je Srbija i pitanju.
Utorak 31.01.2012.20:53
Дај Боже да је све огромна спрдачина... Нисам ни ја за осуђивање целе нације, већ за корекцију понашања појединаца и евентуално кажњавање истих - па ма колико да их је.
Sreda 01.02.2012.06:13
Prvih par komentatora je lepo započelo, ali sam posle samo naišla na očekivano i poražavajuće: večita debata o Ciganima... Ne vidim da smo time bolji od Amera koji večito imaju nešto da debatuju o svojim crncima... Neukusno, dosadno, nemoralno, nevaspitano i nekreativno.
Sreda 01.02.2012.09:23
Postoji sumnja da se ovaj događaj baš tako odigrao, deca su se vratila na čas, nema vidljive povrede, lekar ga nije pronašao, nema ni izraženog šoka koji preti takav događaj. Silovanje je veliki atak na ljudsko telo i bitisanje uopšte, to nažalost znaju oni-one koje su to proživele. Teško se posle toga odmah mogu nastaviti svakodnevne aktivnosti.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)