Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 18.01.2012.
15:26
B. Đokić - Vesti A

Tadić na meti čoveka robota

Informacija o pretnji državnom vrhu Srbije i patrijarhu Irineju došla je od Vuka Jovanovića koji je godinama živeo u SAD i tamo stekao, kako tvrdi, mnoštvo veza u bezbednosnim službama i uvid u njihov način rada. Vuk Jovanović je 17 godina živeo u SAD, prvo u Njujorku, a kasnije u Los Anđelesu.

Jovanović je, da podsetimo, dostavio saznanja o pripremi atentata na predsednika Borisa Tadića, patrijarha Irineja, ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i direktora policije Milorada Veljovića.

Upozorio na Markale


Jovanović se iz SAD pre nekoliko godina vratio u Srbiju. Tamo je radio kao komentaror u novinama i kaže da je bio "borac za srpsku stvar". Prvi je koji je upozoravao na nelogičnosti u slučaju "Markale", u kome su Srbi optuženi za masakr muslimanskih civila. Kako s druge strane saznajemo, godinama je bio u braku sa osobom koja je, kako kažu izvori "Vesti", navodno bila saradnik jedne od najmoćnijih svetskih obaveštajnih službi.

- Kada sam video šta se desilo u banjalučkoj dvorani Borik i da je nađeno oružje, zaključio sam da je reč o pokušaju atentata preko takozvanog "mandžurijskog kandidata". To je osoba koja je programirana da počini neko delo mimo svoje volje, pa i da ubije. Analogijom sam došao do zaključka da će posle neuspelog atentata u Boriku to isto da bude pokušano i u Srbiji. O tome sam obavestio ljude iz vrha policijskih i vojnih službi bezbednosti - kaže Jovanović.
 

Nakon što je Jovanovićeva informacija digla državni vrh na noge, bezbednosne službe ispituju da li njegove sumnje mogu da se potkrepe dokazima i da li stvarno neko pokušava da pobije državni vrh Srbije.

Da podsetimo, Božidar Stanišljević je u Boriku ostavio oružje i Jovanović je uveren da mu je to bio jedini zadatak.

- Posle toga bi u dvoranu došla osoba koja je isprogramirana da počini ubistvo. Reč je o delu programa MK ultra, koje strane obaveštajne službe razvijaju decenijama - tvrdi Jovanović.

Sada se proverava da li su njegove sumnje opravdane ili su samo plod nepotpunih informacija koje su stvorile paniku. Iako u MUP-a Srbije kažu da nisu upoznati s pretnjama vrhu države, svaka informacija, ma koliko neozbiljna ili nepotpuna bila, mora da se proveri.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.01.2012. 18:19
OVO NEKA NAUCNA FANTASTIKA...SF-GEJ ZANR?
Četvrtak 19.01.2012. 09:43
Poslaće Robokapa kao atentatora. Ovu informaciju su objavile sve vesti, bez predhodne provere ozbiljnosti izvora. Samo serviraju, samo neka su svakog dana u fokusu dešavanja, pa makar i izmišljenih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online