Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.01.2012.
23:39
Večernje novosti A

Petra Cvijić čeka veštačenje

Zahtev za sprovođenje istrage protiv voditeljke RTS Petre Cvijić, koja je 9. januara automobilom udarila i usmrtila pešaka Slobodana Bajića, još nije napisan. Tužilaštvo čeka na izveštaj veštaka koji bi trebalo da utvrde kojom je tačno brzinom voditeljka vozila, da li je i kada kočila i postoji li odgovornost pešaka za nesreću koja se dogodila.

Alko-test pokazao da Petra Cvijić nije imala alkohola u krvi, ali je uviđaj pokazao i da je prekoračila dozvoljenih 50 kilometara na sat
 

Tomo Zorić, portparol Republičkog javnog tužilaštva, za "Novosti" objašnjava da u tužilaštvo još nisu stigli svi potrebni papiri.


Tužilaštvo ne može ništa da preduzme jer nema sve potrebne podatke o saobraćajnoj nesreći - kaže Zorić.


- Čeka se na nalaze i mišljenja veštaka saobraćajno-tehničke struke. Oni će doneti zaključke pošto do detalja pregledaju automobil, kao i dokaze sa uviđaja. Ovaj proces nije vremenski ograničen i može da traje čitav mesec. Najvažnije je, međutim, da sve činjenice budu utvrđene, kako bi tužilaštvo moglo da kvalifikuje delo.
 

Policija prikuplja sve dokaze

Kada se dogode veće saobraćajne nesreće, a posebno kada neko pogine, obavezno se radi kompletno saobraćajno-tehničko veštačenje. Uglavnom ga nalaže sud, zbog utvrđivanja činjenica i, kasnije, izricanja kazne. Međutim, u nekim situacijama i policija može da zatraži da se obavi saobraćajno veštačenje, kako bi krivična prijava sadržala sve dokaze. Upravo to je slučaj i sa istragom nesreće koju je izazvala Petra Cvijić.

Udes u kojem je život izgubio Slobodan Bajić (73) dogodio se 9. januara u Vodovodskoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo. Dok je prelazio ulicu na pešačkom prelazu u blizini autobuskog stajališta, na njega je "korsom" naletela Petra Cvijić. Pešak je sa teškim povredama glave i prelomom osam rebara prevezen u Urgentni centar, gde je posle nekoliko sati preminuo. Uzrok smrti, kako je pokazala obdukcija, bilo je unutrašnje krvarenje kao posledica udesa koji je imao.


Uviđaj i prvi nalazi policije pokazali su da je voditeljka kobnog dana pokušala da koči, pomogne povređenom i učini sve da spreči najgore. Od nje je uzeta izjava, na mestu događaja je urađen i alko-test koji je pokazao da nije imala alkohola u krvi. Međutim, uviđaj je pokazao i da je prekoračila dozvoljenih 50 kilometara na sat, ali tek će veštačenje pokazati koliko tačno je "prebacila" ograničenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online