Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 31.05.2015.
10:32
blic.rs A

Supruga nastradalog čoveka: Neko štiti Petru Cvijić

Petra Cvijić mi je ubila domaćina kuće i za to neko mora da odgovara, kaže Vasiljka Bajić, udovica Slobodana Bajića (73) i najavljuje da neće odustati u borbi za pravdu. Kako kaže, podneće žalbu, iako nema novca.

A. Čukić
"Čovek je u Inđiji pregazio psa, pa je odležao tri meseca. Ona (Petra) ubi čoveka i ništa!"

Supruga tragično nastradalog Slobodana je posle presude kojom se oslobađa odgovornosti optužena Petra Cvijić ostala bez reči.

- Čovek je u Inđiji pregazio psa, pa je odležao tri meseca. Ona ubi čoveka i ništa! Ne kažem da je to namerno uradila, ali činjenica je to da je Slobodan mrtav i ona ga je ubila - očajna je Vasiljka Bajić.

Juče (30. maj), na Zadušnice, obišla je grob supruga i, kako kaže, olakšala dušu žaleći mu se.

- Otišla sam i rekla mom Slobodanu da je oslobođena. Pitam se kakvo je ovo sudstvo i zašto ovoliko lažu, pa zar je moguće da za ubistvo čoveka niko neće odgovarati - pita neutešna udovica.

Prema njenim rečima, na ročištu na kom je pročitana presuda, Petra Cvijić joj se nije obratila.

- Nije mi rekla ni dobar dan. Pošto je pročitao presudu, sudija je pitao da li se slaže s onim što je čula. Ona je rekla da se slaže. Pitala sam - znači li nekom to što se ja ne slažem, ali odgovor nisam dobila. Od silnog šoka žao mi je što nisam stigla da kažem: "Petra nije kriva, evo ja sam ga ubila, osudite mene". Očigledno je da ima podršku nekog ko joj čuva leđa - pogođena presudom objašnjava Vasiljka.

Ogorčena ovakvim sudskim ishodom najavljuje da će se kada zvanično dobije presudu na nju žaliti.

- Žalbu ću podneti i neću odustati. Para nemam, sin i snaja su nezaposleni. Od njih niti očekujem, niti ću im tražiti finansijsku pomoć kako bih ovo isterala do kraja. Imam svoju penziju, pa kolika da je, naći ću način da pravdu zadovoljim. Moj Slobodan je to zaslužio - kaže Vasiljka.

Osvrnuvši se na tragični događaj, ona je dodala da je ubeđena da se Slobodan nije bacio pod auto.

- On je bio visok čovek i kako je moguće da ga je ona sa tako malom brzinom udarila i bacila devet metara uvis? Pa, mene babetinu ne bi oborila, nego je žurila i vozila brže. Tog dana je išla na slavu kod nekog u Železniku, a Slobodanu je bio rođendan - seća se detalja Vasiljka i dodaje da joj ostaje nada da će pravda biti zadovoljena.

Tužilaštvo na potezu

Slučaj Petre Cvijić nije okončan jer je tužilaštvo najavilo žalbu Apelacionom sudu. Osnova za žalbu ima jer Drugi osnovni sud nije u ponovljenom suđenju sproveo novu rekonstrukciju nesreće, što je ranije naložio Apelacioni sud.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online