Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.01.2012.
15:00
Z. Gligorijević - Vesti A

Sin osumnjičen da je majci odsekao glavu

U nastupu besa i najverovatnije pod uticajem alkohola i tableta, Sava Todorović (31) je za Božić ubio majku Mirjanu Todorović (60), odsekao joj glavu i stavio za božićnu trpezu, prvi su nezvanični rezultati istrage nesvakidašnjeg zločina koji se dogodio u njihovoj kući u Teslinoj ulici u Jagodini.

Smrt majke prijavio je Sava, koji je policiji otključao kapiju i vrata kuće, a koji je trenutno na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu, jer ima dve rane od uboda u predelu grudi. Stariji Mirjanin sin Žarko (34) za nemili događaj saznao je tek kada je stigla policija, jer je spavao na spratu kuće.

Kako "Vesti" nezvanično saznaju, policija sumnja da je Sava ubio majku, odrubio joj glavu, a potom sam sebe povredio i pozvao policiju da prijavi ubistvo. Glava je nađena na peškiru na stolu, a telo na fotelji okrenuto prema uključenom televizoru.
 

Prema rečima Zorana Petrovića, istražnog sudije Višeg suda u Jagodini, ubistvo se dogodilo u dnevnoj sobi.

- Prosto je neverovatno šta se dogodilo, jer su u toj kući slavili Božić. Na stolu su bili česnica i predjelo. Pored stola pronašli smo čekić, kojim je najverovatnije počinjeno ubistvo. Postoje sumnje ko je ubio, ali ne bih ništa da prejudiciram, dok se ne završi obdukcija - kaže Petrović za "Vesti".


Kada su videli policiju ispred kuće porodice Todorović, komšije su pomislile da je došlo do nereda u susednom kafiću.

Pravio incidente

 

Komšije porodice Todorović kažu da je Sava znao da napravi probleme u komšiluku.

 

- Kao da je bio dvostruka ličnost. Kad god bi bio u alkoholisanom stanju, govorio je o teorijama zavere. Svi ga jure, podmeću mu neke bubice i svašta mu se priviđalo. Ni sa kim se nije družio. Dešavalo se da tri-četiri dana uopšte nije svoj, a potom bi usledio period od tri-četiri meseca, kada bi bio najnormalniji. Slično se ponašao i kada mu je pre oko godinu i po dana preminuo otac Milorad. Pre dve godine imao je ispad u kafiću, kada je ušao sa satarom. Jedan dečko je odmah skočio i zagovarao ga dok policija nije došla. Onda su ga odveli u stanicu - kažu oni.


Soba u krvi

 

Đorđe Dabić, jedan od svedoka prilikom uviđaja na mestu nesreće, kaže za "Vesti" da je dnevna soba u kojoj je nađeno telo nesrećne žene bila u krvi.

 

- Nisam video znakove borbe, niti je išta ispremeštano. Jedino ima krvi na fotelji na kojoj je sedela, na stolu, gde joj je bila glava, a bila je krvava i telefonska slušalica, jer je Sava pozvao policiju - potresenim glasom kaže Dabić.


- Onda je došao moj muž i rekao mi šta se dogodilo. Nisam mogla da verujem. Iako se ni sa kim iz komšiluka nisu družili, Mirjana i njen muž Milorad bili su veoma fini ljudi. Strašno je da rodiš sina i da te ubije. I još da ti odrubi glavu! - kaže jedna od njih i dodaje da je njihov komšija, koji radi u Švajcarskoj zvao da pita šta se dogodilo.
Međutim, mlađe komšije nesrećne porodice napominju da su Todorovići ipak imali velikih problema.
 

- Savu sam video na Badnje veče. Bio je veoma nervozan. Cupkao je ispred kuće i kršio prste na rukama. Kada sam pogledao sat vremena kasnije on je i dalje cupkao ispred kuće. Kasnije sam video da je bio potpuno sluđen. Igrao je u mestu. Pitao sam ga da li ima neki problem, on je rekao da je sve u redu. Bio je dobar mladić, ali se uhvatio lošeg društva kada je upisao vajarstvo. Počeo je da konzumira alkohol, a onda i da ga meša sa tabletama. Počeo je da konzumira i drogu, ali nije bio na heroinu - kaže jedan od njih. 

POVEZANE VESTI

Sreda 11.01.2012. 08:22
Takve su majke, nažalost otrpe sve i svašta od svoje dece godinama, radije dozvole tragičan kraj, nego na vreme da potraže pomoć , ili se ograde od nasilnika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online