Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 06.01.2012.
03:37
Alo! A

“Samo mi je čudo spaslo muškost!“

Veterin Budimirović (59) iz sela Melnica kod Petrovca na Mlavi doček Nove godine će pamtiti čitav život jer je slučajno pištoljem ispalio hitac sebi u polni organ i ostao bez levog testisa!

Povređeni Budimirović kaže da nije osetio bol, ali da je bio svestan da se "zakačio"
 

Budimirović se uspešno oporavlja u požarevačkoj bolnici na odeljenju urologije. Lekari ga bodre - moći će da ima normalne seksualne odnose. U razgovoru s novinarom, Budimirović je objasnio kako je došlo do samoranjavanja.


- Po našim srpskim običajima te kobne večeri u ponoć sam izašao u dvorište i kada sam video da svi pucaju i ja sam ispalio tri hica. Mi drugačije i ne koristimo to oružje, osim kada su veselja u pitanju. Nakon što sam ispalio tri metka, a dvorište je bilo poluosvetljeno, pri povratku u kuću sam se sapleo i uhvatio za ogradu. Nesvesno sam zaboravio da pištolj nisam zakočio. Stavio sam ga za pojas i u tom trenutku je opalio. Bol nisam osetio, samo neku oštrinu. Bio sam svestan da sam se “zakačio“. U tom trenutku sam mislio da je u pitanju ogrebotina, ali kada sam pogledao, imao sam šta da vidim. Samo mi je čudo spaslo muškost - objašnjava Budimirović.


Telefonom je pozvao komšiju u pomoć koji ga je prevezao do Doma zdravlja u Petrovcu, posle i do požarevačke bolnice gde ga je odmah operisao dežurni urolog dr Danko Nikolić.


- Pacijentovo opšte stanje je stabilno posle operacije na genitalijama. Postoperativni tok teče normalno i pacijent neće imati nikakve posledice. Budimirović će za nekoliko dana biti otpušten kući, a uskoro će moći ponovo da bude seksualno aktivan - rekao je dr Nikolić.
 

Slične povrede na ratištima

Načelnik urologije dr Dragan Jovanović objašnjava da su ovakve povrede retke.
- Ljudi bi trebalo da vode računa i da uče na tuđim greškama kako se njima ne bi ovako nešto desilo. Rane nanete vatrenim oružijem na polnom organu su netipične, ali tokom ratova bilo je sličnih slučajeva - objašnjava doktor Jovanović.

Prisećajući se nemile scena kada je usled spleta okolnosti umalo ostao bez simbola muškosti, Budimirović je smogao snage da posavetuje ljude kako ne bi ponovili njegovu grešku.


- Zamolio bih sve ljude da oružje koriste samo u streljanama i nikako noću i u gradu, jer posle mog iskustva, iako znam sa oružjem, svestan sam da jedan sekund može da ti promeni život - kaže Budimirović i dodaje: “Sada se dobro osećam i polako idem nabolje iako sam svestan da sam imao sreću jer sam povređen na nezgodno mesto.“


Nakon ranjavanja, policija je Budimiroviću oduzela pištolj kao i lovačku pušku za koje uredno ima dozvole.


- Ja nisam ratni zločinac, a te noći veliki broj Srba je pucao, ali su se kola slomila na meni - kroz uzdah kaže Budimirović.

POVEZANE VESTI

Petak 06.01.2012. 08:14
Jeremija pali topa, al' umalo ne osta bez "maloga"! Sećanja su jošte friška, šta bi on sad bez svog "Miška"?! Pa, zar zbog gregorijanske slave da ostane bez one glave?! Ostalo mu nešto mesa, al moći će tek za Uskrs da kurobesa...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online