Petak 06.01.2012.
03:37
Alo!

“Samo mi je čudo spaslo muškost!“

Povređeni Budimirović kaže da nije osetio bol, ali da je bio svestan da se "zakačio"
 

Budimirović se uspešno oporavlja u požarevačkoj bolnici na odeljenju urologije. Lekari ga bodre - moći će da ima normalne seksualne odnose. U razgovoru s novinarom, Budimirović je objasnio kako je došlo do samoranjavanja.


- Po našim srpskim običajima te kobne večeri u ponoć sam izašao u dvorište i kada sam video da svi pucaju i ja sam ispalio tri hica. Mi drugačije i ne koristimo to oružje, osim kada su veselja u pitanju. Nakon što sam ispalio tri metka, a dvorište je bilo poluosvetljeno, pri povratku u kuću sam se sapleo i uhvatio za ogradu. Nesvesno sam zaboravio da pištolj nisam zakočio. Stavio sam ga za pojas i u tom trenutku je opalio. Bol nisam osetio, samo neku oštrinu. Bio sam svestan da sam se “zakačio“. U tom trenutku sam mislio da je u pitanju ogrebotina, ali kada sam pogledao, imao sam šta da vidim. Samo mi je čudo spaslo muškost - objašnjava Budimirović.


Telefonom je pozvao komšiju u pomoć koji ga je prevezao do Doma zdravlja u Petrovcu, posle i do požarevačke bolnice gde ga je odmah operisao dežurni urolog dr Danko Nikolić.


- Pacijentovo opšte stanje je stabilno posle operacije na genitalijama. Postoperativni tok teče normalno i pacijent neće imati nikakve posledice. Budimirović će za nekoliko dana biti otpušten kući, a uskoro će moći ponovo da bude seksualno aktivan - rekao je dr Nikolić.
 

Slične povrede na ratištima

Načelnik urologije dr Dragan Jovanović objašnjava da su ovakve povrede retke.
- Ljudi bi trebalo da vode računa i da uče na tuđim greškama kako se njima ne bi ovako nešto desilo. Rane nanete vatrenim oružijem na polnom organu su netipične, ali tokom ratova bilo je sličnih slučajeva - objašnjava doktor Jovanović.

Prisećajući se nemile scena kada je usled spleta okolnosti umalo ostao bez simbola muškosti, Budimirović je smogao snage da posavetuje ljude kako ne bi ponovili njegovu grešku.


- Zamolio bih sve ljude da oružje koriste samo u streljanama i nikako noću i u gradu, jer posle mog iskustva, iako znam sa oružjem, svestan sam da jedan sekund može da ti promeni život - kaže Budimirović i dodaje: “Sada se dobro osećam i polako idem nabolje iako sam svestan da sam imao sreću jer sam povređen na nezgodno mesto.“


Nakon ranjavanja, policija je Budimiroviću oduzela pištolj kao i lovačku pušku za koje uredno ima dozvole.


- Ja nisam ratni zločinac, a te noći veliki broj Srba je pucao, ali su se kola slomila na meni - kroz uzdah kaže Budimirović.

2024 © - Vesti online