Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 05.01.2012.
15:35
Blic A

Policija na tragu napadaču na Jovu Kapičića

U istrazi napada na penzionisanog generala JNA Jovu Kapičića ima pomaka i u policiji očekuju da osumnjičeni uskoro bude priveden pravdi. Ipak, motiv napada za sada nije poznat i biće utvrđen tek kada osumnjičeni bude uhapšen.

Penzionisani general napadnut je 12. decembra prošle godine oko 15 sati u centru Beograda, na uglu ulica Stanoja Glavaša i Cvijićeve. Prema njegovoj izjavi, s leđa ga je udario nepoznati muškarac, pa je pao. Nakon što je nekoliko trenutaka ležao onesvešćen, Kapičića su dva prolaznika dopratila do stana. U Urgentnom centru konstatovane su mu povrede glave i nosa.

Jovo Kapičić je prozivao i Dragoljuba Mićunovića, predsednika Političkog saveta DS, da je "inspirator napada" i da ga je "stavio na listu za odstrel"
 


Kapičić je tada kazao da misli da su razlozi napada isključivo istorijski i politički, budući da, kako kaže, "važi kao Crnogorac, organizator Golog otoka i tvorac hapšenja Draže Mihailovića".


- Čak i da pronađu toga koji me je napao, nije on to uradio zato što mene voli ili mrzi, već što se u Skupštini Srbije i medijima Jovo Kapičić proglašava neprijateljem srpskoga naroda - rekao je Kapičić u jednoj od brojnih izjava koje je dao nakon napada. On je prozivao i Dragoljuba Mićunovića, predsednika Političkog saveta Demokratske stranke, da je "inspirator napada" i da ga je "stavio na listu za odstrel".

- Ma, pustite me Kapičića... Ne želim da odgovaram na njegove izjave - odbio je kratko Mićunović da komentariše Kapičićeve optužbe.


Penzionisani general saopštio je pre dva dana da je odlučio da napusti Srbiju. Kapičić, koji ima 92 godine, nastaviće da živi u Crnoj Gori.


- Imam nameru da se sklonim dole u svoj crnogorski kraj, da ne dobijam više batine. Moram još malo ovde da se održim zbog lekara koji će me dovesti do normale i odem da živim tamo još ovo malo godina koje su mi ostale, iako sam u Beogradu bio 74 godine - izjavio je Kapičić za Radio "Slobodna Evropa".


Njegov sin, bivši košarkaš Dragan Kapičić izjavio je da se nada da njegov otac neće otići iz Beograda. To bi, rekao je, bio poraz i njegov i celog društva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.01.2012. 15:43
Шта ли је тај српски непријатељ уопште и радио толико дуго у Београду?Осетио је делић оних страхота које је чинио недужним људима.Сада је у Црној Гори и нека нам се не враћа више никада.
Četvrtak 05.01.2012. 16:24
Idi niko te nevoli u Srbiji.ubico i mucitelju. A momak sto te je klepio.zasluzuje nagradu i odlikovanje
Četvrtak 05.01.2012. 17:20
a da li je policija na tragu kapicicevih zlocina? ovaj crnogorac izjavi pre 20-ak dana da se nikada vise ne sme dogoditi srpska okupacija crne gore. ako smo mi okupatopri za crnogorce ,sta su crnogorci za nas? stranka srba iz srbije mora nastati. i pitanje zato srbija placa ovakvim tudjincima penzije ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online