Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Sreda 14.12.2011.
10:09
Blic A

Dragan Kapičić: Pitali mog oca kada misli da umre

Godinama sam strahovao da ovako nešto može da se dogodi mom ocu. To sam mu i govorio, ali nadao sam se da mu ovako starom niko neće nauditi, kaže Dragan Kapičić, čijeg je oca Jova Kapičića (93), penzionisanog generala JNA i nekadašnjeg upravnika logora Goli otok, prekjuče napao nepoznati mladić.

Dragan kaže i da je njegov otac godinama izložen neprijatnostima, uvredama i pretnjama, piše ''Blic''.

Napad ima političku pozadinu?: Jovo Kapičić

''Na ulici su ga presretali, dobacivali i vređali. Zvali su ga telefonom, pitali 'kad ćeš da umreš?''', kaže Dragan, navodeći da ipak nije očekivao da će njegov otac biti fizički napadnut.

''On svaki dan dolazi u moj kafić, i vraća se kući po podne, uveče. Ide uvek istim putem i nikada nije bili problema, ali u ponedeljak je napadnut u Ulici Stanoja Glavaša. On i ne zna ko ga je udario, onesvestio se posle prvog udarca.

Krvavog su ga do stana potom dopratila dvojica prolaznika, a ja sam ga zatim odvezao u Urgentni centar. Danas je dobro, ima otok ispod oka, leži kod kuće. Ima manje bolove, ali biće dobro'', kaže Dragan.


On za ''Blic” kaže i da je siguran da napad na njegovog oca ima ''političku dimenziju”.

''Nadam se da će policija utvrditi ko ga je napao. Danas su inspektori dolazili u moj kafić, razgovarali su s osobljem, raspitivali se ima li svedoka napada'', izjavio je Kapičić.

U beogradskoj policiji kaže da na ovom slučaju radi nekoliko uprava.

''Trenutno se obavljaju razgovori s očevicima napada, ali napadača još nismo identifikovali'', kažu u policiji.

Jovo Kapičić preksinoć je po izlasku iz Kliničkog centra novinarima izjavio da se ne stidi ničega iz svoje prošlosti.

''Ja sam se uvek za Srbiju borio i Srbiju volim. Od mene koji imam 93 godine jači je svako i kukavica je onaj koji na ovakav način hoće da se obračuna'', rekao je Kapičić.

Kapičić je inače bio učesnik NOB, zatim ambasador SFRJ, general Udbe koji je iz Višegrada koordinirao hapšenje Draže Mihailovića, ministar policije Crne Gore i upravnik na Golom otoku.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.12.2011. 10:13
zlikovac i kukavica.kako sada voli Srbiju,cujete kako cvili. momce ruka ti se pozlatila.ovaj komunisticki koljac,nista nije bolji od petra brzice naseg cica drazu si mucio,i oces da te respektujemo.zlikovac si obican
Sreda 14.12.2011. 10:24
Pa neka te je! E danas citao u novinama kaze covek da ga je svet video i da su ga zato Tito i Đilas voleli, e silan si mi ti stručnjak. Kako te nije sramota da se uopste u 93 godine mlatis sa LDP i ostalima....Ljudi u tvojim godinama sede kući, igraju se sa čukununucima i čekaju "kosača"!!! Da nisi zaslužio ne bi te makljali, da ti se vrati samo 1% od onog što si zaslužio svakog dana bi išao razbijena nosa (u najmanju ruku).
Sreda 14.12.2011. 10:37
Pa šta ako je starac od 93... sve te godine je proživeo u blagostanju uživajući nešto što NIČIM nije zaslužio... pa je onda njegov sinčić gradio karijeru košarkaša a da to nikad nije bio... pa njegov unuk glumca iako to nikad ne može da postane... PA DOKLE bre to prezime da "mlati pare" samo zbog "slavnog" dede? A "slavnom" dedi ruke krvave do ramena... neće ni Bog svakakvu bitangu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online