Sreda 14.12.2011.
10:09
Blic

Dragan Kapičić: Pitali mog oca kada misli da umre

Dragan kaže i da je njegov otac godinama izložen neprijatnostima, uvredama i pretnjama, piše ''Blic''.

Napad ima političku pozadinu?: Jovo Kapičić

''Na ulici su ga presretali, dobacivali i vređali. Zvali su ga telefonom, pitali 'kad ćeš da umreš?''', kaže Dragan, navodeći da ipak nije očekivao da će njegov otac biti fizički napadnut.

''On svaki dan dolazi u moj kafić, i vraća se kući po podne, uveče. Ide uvek istim putem i nikada nije bili problema, ali u ponedeljak je napadnut u Ulici Stanoja Glavaša. On i ne zna ko ga je udario, onesvestio se posle prvog udarca.

Krvavog su ga do stana potom dopratila dvojica prolaznika, a ja sam ga zatim odvezao u Urgentni centar. Danas je dobro, ima otok ispod oka, leži kod kuće. Ima manje bolove, ali biće dobro'', kaže Dragan.


On za ''Blic” kaže i da je siguran da napad na njegovog oca ima ''političku dimenziju”.

''Nadam se da će policija utvrditi ko ga je napao. Danas su inspektori dolazili u moj kafić, razgovarali su s osobljem, raspitivali se ima li svedoka napada'', izjavio je Kapičić.

U beogradskoj policiji kaže da na ovom slučaju radi nekoliko uprava.

''Trenutno se obavljaju razgovori s očevicima napada, ali napadača još nismo identifikovali'', kažu u policiji.

Jovo Kapičić preksinoć je po izlasku iz Kliničkog centra novinarima izjavio da se ne stidi ničega iz svoje prošlosti.

''Ja sam se uvek za Srbiju borio i Srbiju volim. Od mene koji imam 93 godine jači je svako i kukavica je onaj koji na ovakav način hoće da se obračuna'', rekao je Kapičić.

Kapičić je inače bio učesnik NOB, zatim ambasador SFRJ, general Udbe koji je iz Višegrada koordinirao hapšenje Draže Mihailovića, ministar policije Crne Gore i upravnik na Golom otoku.

2024 © - Vesti online