Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.12.2011.
14:25
Beta A

MUP Srbije nije dobio Šarićeve listinge od policije CG

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je da od crnogorske policije nije dobilo listinge telefonskih razgovora Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina.

Narko bos u bekstvu: Darko Šarić
 



"Mi od crnogorske policije nismo dobili listinge telefonskih razgovora Darka Šarića. Takođe, srpska policija nema nikakvih saznanja o komunikaciji crnogorskih političara sa Šarićem", rekao je podgoričkom "Danu" vršilac dužnosti šefa kabineta ministra srpske policije Vanja Vukić.


Vukić je saopštio da je srpska policija spremna da pomogne kolegama iz Crne Gore, ako to bude potrebno, i napomenuo da MUP Srbije ne poseduje pomenute listinge, pa nije ni mogao da ih pošalje nekome.


Crnogorsko tužilaštvo saslušalo je dvojicu penzionisanih policajaca Uprave policije Crne Gore koji su telefonske listinge Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina, dostavili službama u regionu.


Penzionisani policajci su tužiocu saopštili da su oni 2008. i 2009. godine "partnerskim službama" van Crne Gore predali listinge Darka Šarića, kasnije optuženog za šverc kokaina iz Južne Amerike, prenose podgorički mediji.


Saslušani su penzionisani policajci Nebojša Stijović i Rajko Šoć. Stijović je penzionisan prošle godine, a poslednje zaduženje mu je bilo mesto načelnika Uprave za opšti kriminalitet, dok je Šoć penzionisan u januaru ove godine sa pozicije rukovodioca za krvne i seksulane delikte.


Na tim listinzima je, smatra tužilaštvo, kasnije umetnuto da je Šarić kontaktirao s premijerom Igorom Lukšićem i šefom diplomatije Milanom Roćenom. Tužilaštvo nastavlja istragu saslušanjem službenika policije, jer smatra da je sporni listing o navodnim telefonskim ragovorima Šarića sa Lukšićem i Roćenom, falsifikovan u Upravi policije.


Tužilaštvo traži od policije da utvrdi identitet osobe koja je billa u posedu formata listinga koje za svoje operativne potrebe koristi policija i koja je u njih unela netačne podatke.


Policija, međutim tvrdi da listing nije falsifikovan u Upravi policije, ali paralelno sa tužilaštvom sprovodi istragu u sopstvenim redovima.


Sporni listinzi su u nedelju objavljeni u podgoričkom dnevniku "Dan" i oni su redakciji tog lista dostavljeni poštom i poslati su iz pošte u Plužinama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online