Petak 09.12.2011.
14:25
Beta

MUP Srbije nije dobio Šarićeve listinge od policije CG

Narko bos u bekstvu: Darko Šarić
 



"Mi od crnogorske policije nismo dobili listinge telefonskih razgovora Darka Šarića. Takođe, srpska policija nema nikakvih saznanja o komunikaciji crnogorskih političara sa Šarićem", rekao je podgoričkom "Danu" vršilac dužnosti šefa kabineta ministra srpske policije Vanja Vukić.


Vukić je saopštio da je srpska policija spremna da pomogne kolegama iz Crne Gore, ako to bude potrebno, i napomenuo da MUP Srbije ne poseduje pomenute listinge, pa nije ni mogao da ih pošalje nekome.


Crnogorsko tužilaštvo saslušalo je dvojicu penzionisanih policajaca Uprave policije Crne Gore koji su telefonske listinge Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina, dostavili službama u regionu.


Penzionisani policajci su tužiocu saopštili da su oni 2008. i 2009. godine "partnerskim službama" van Crne Gore predali listinge Darka Šarića, kasnije optuženog za šverc kokaina iz Južne Amerike, prenose podgorički mediji.


Saslušani su penzionisani policajci Nebojša Stijović i Rajko Šoć. Stijović je penzionisan prošle godine, a poslednje zaduženje mu je bilo mesto načelnika Uprave za opšti kriminalitet, dok je Šoć penzionisan u januaru ove godine sa pozicije rukovodioca za krvne i seksulane delikte.


Na tim listinzima je, smatra tužilaštvo, kasnije umetnuto da je Šarić kontaktirao s premijerom Igorom Lukšićem i šefom diplomatije Milanom Roćenom. Tužilaštvo nastavlja istragu saslušanjem službenika policije, jer smatra da je sporni listing o navodnim telefonskim ragovorima Šarića sa Lukšićem i Roćenom, falsifikovan u Upravi policije.


Tužilaštvo traži od policije da utvrdi identitet osobe koja je billa u posedu formata listinga koje za svoje operativne potrebe koristi policija i koja je u njih unela netačne podatke.


Policija, međutim tvrdi da listing nije falsifikovan u Upravi policije, ali paralelno sa tužilaštvom sprovodi istragu u sopstvenim redovima.


Sporni listinzi su u nedelju objavljeni u podgoričkom dnevniku "Dan" i oni su redakciji tog lista dostavljeni poštom i poslati su iz pošte u Plužinama.

2024 © - Vesti online