Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 30.11.2011.
11:03
Pressonline A

Ubice navijača Partizana kriju se na Kosovu

Petorica navijača Partizana, pripadnika grupe "Alkatraz", koje policija sumnjiči da su 22. oktobra ubili Ivana Perovića, navijača istog kluba iz grupacije "Zabranjeni", pobegli su nekoliko dana posle zločina na sever Kosova, otkrivaju beogradski mediji.

Navijači grupe "Alkatraz" podržavaju FK "Partizan"
 

Prema saznanjima našeg lista, beogradska policija vrlo brzo je na osnovu automobila kojim su se ubice vozile i svedočenja drugog ranjenog navijača identifikovala napadače. Oni su se, međutim, već uputili ka severu Kosova, s obzirom na to da tamo nema pripadnika MUP-a Srbije, koji bi mogli da ih uhapse.


Odmah bili sumnjivi

Ranjen vođa „grobara" sa KiM

Dušan Mutavdžić, jedan od vođa „grobara" sa Kosova i Metohije, ranjen je pre dva dana prilikom incidenta u Jagnjenici. Pripadnici KFOR-a ranili su Mutavdžića ispalivši mu gumeni metak u glavu. On je prvobitno smešten u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, ali je na sopstveni zahtev napustio bolnicu i trenutno je na kućnom lečenju.

- Operativni podaci pouzdano ukazuju da su petorica navijača Partizana koja su pucala na Perovića boravila na severu Kosova. To je potvrđeno i operativnom obradom bezbednosnih službi - navode policijski izvori Pressa, i dodaju da je MUP Srbije, pošto nema ingerencije tamo da hapsi, obavestio pripadnike Euleksa da se ubice nalaze na teritoriji pod njihovom neposrednom ingerencijom.


Petorica mladića, za koje se osnovano sumnja da su izrešetali Perovića, od početka su bili sumnjivi okruženju na severu Kosova, iako tamo poslednjih nedelja boravi jedan broj ljudi iz centralne Srbije, posebno Beograda, pripadnika desničarskih i ekstremnih organizacija, koji su došli da se pridruže građanima na barikadama. Oni se, naime, nisu nikako uklapali u ambijent, o sebi nisu govorili gotovo ništa i bili su vrlo zatvoreni i obazrivi, otkrivaju sagovornici Pressa.


Kako novinari saznaju, ubica i saučesnici trebalo je da budu uhapšeni još sredinom novembra, i to akcijom Euleksa ili naše policije, čim budu saterani na područje koje kontroliše MUP Srbije. Oni su, međutim, očigledno saznali da su locirani i više se nisu javno pojavljivali. Sumnja se da su se pomešali sa kriminalnim strukturama na severu Kosova ili čak sa organizovanim albanskim kriminalnim grupama.
Pretpostavlja se da se bave kriminalom i tako pronalaze novac za život i skrivanje. Za njima je, navodi izvor Pressa, raspisana potraga.


Najavljena osveta
- Dodatni motiv za skrivanje njih petorica imaju u činjenici da su pripadnici "Zabranjenih" najavili osvetu kad prođe 40 dana od smrti Ivana Perovića, a taj rok ističe ovih dana. Zbog toga policija preduzima dodatne napore da ih otkrije i intenziviraće operativni rad i preduzeti posebne mere bezbednosti ako se proceni da bi "Zabranjeni" zaista mogli da krenu u osvetu.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 11:29
...da li se ovo potvrdjuje kriminalni sastav naroda na Severu KiM?.....kome koriste ovakve vesti?....vlasti?....EU?......chinjenica je samo jedno da budala i kretena imamo i mi i to prilichno....
Sreda 30.11.2011. 13:20
Ево сад крећу разноразне вести у вези криминалаца који се крију на космету и продају орује, затим убица Партизановог навијача се крије на Космету, па затим Аустријски војник КФОР-а је у коми јер су га повредили зли-срби са барикада..... Значи тачно се види да се жели створити слика да на Косову харају Срби Убице/трговци оружја/опасни војно способни људи који успевају да војнике Кфор-а повреде итд.... све је тако провидно каква је медијска хајка на србе почела, тачније која се наставља деценијама. Мада се надам да оно што је давно започето на Космету, буде и завршено на Космету. Бог све види, а Срби морају с вером у Бога да стану заједно, непоколебљиво, до коначне победе!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online