Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 26.11.2011.
19:31
Blic A

Mediji: Darko Šarić i dalje švercuje drogu

Na brodu ''DS Montrose'', koji je plovio iz Argentine prema Španiji, u četvrtak je otkriveno i zaplenjeno 36 kilograma kokaina Darka Šarića, saznaju beogradski mediji.

Akciju je izvela španska policija, a uhapšen je crnogorski državljanin Božidar Martinović, rukovodilac mašinskog pogona na brodu, kod koga je kokain i nađen, piše ''Blic''.

Foto: Ilustracija

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je zaplena kokaina „zajednička akcija policija više zemalja“, ali nije naveo koji narko-klan stoji iza krijumčarenja zaplenjenog kokaina.


''Radi se o višemesečnoj zajedničkoj akciji policija Srbije, Španije, Crne Gore i Hrvatske na suzbijanju trgovine drogom. Kokain se nalazio na prekookeanskom brodu 'DS Montrose', koji je plovio iz Argentine prema zemljama zapadne Evrope, a akcija je izvedena kada je uplovio u teritorijalne vode Španije. Na taj način tamošnja policija presekla je još jedan kanal krijumčarenja droge iz Јužne Amerike, a u akciji je uhapšen rukovodilac mašinskog pogona na brodu, crnogorski državljanin Božidar Martinović, kod koga je i pronađen kokain'', rekao je ministar Dačić.

Iako ministar nije naveo ko stoji iza ove narko-pošiljke, ''Blic'' saznaje da iza organizacije krijumčarenja zaplenjenog kokaina stoje ljudi koji čine mrežu Darka Šarića.

''Akcija je samo deo aktivnosti na raskrinkavanju Šarićevog klana - kaže neimenovani izvor  iz vrha MUP-a Srbije.

On navodi i da je ovu akciju vodila Uprava kriminalističke policije MUP Srbije i da u interesu istrage nijedan detalj ne može biti saopšten.


Ova akcija, međutim, pokazuje da Darko Šarić, odbegli narko-bos, za kojim je već dve godine, od pokretanja akcije ''Balkanski ratnik“, kada je u Urugvaju zaplenjena tona i po kokaina, raspisana poternica Interpola, i dalje krijumčari kokain u Evropu. Gde je Šarić i s koje lokacije koordinira biznis, i dalje su za policiju samo pretpostavke.


''Nije isključeno da se i dalje krije u Crnoj Gori, gde je najbezbedniji, a moguće je i da je uspeo da prebegne na područje Južne Amerike, i da odatle, zahvaljujući kontaktima koje ima s tamošnjim kartelima, koji mu osiguravaju bezbednost, i dalje vodi krijumčarenje kokaina u Evropu. Među glavne Šarićeve veze u Južnoj Americi spada nekoliko naših ljudi, koji odranije tamo imaju dobre pozicije i bave se adistribucijom narkotika na veliko'', izjavio je neimenovani izvor.


Policija pretpostavlja da je 36 kilograma kokaina, koji su sada zaplenjeni, samo deo droge s kojom Šarić posluje.


''Za Šarića je 36 kilograma mala količina, on i dalje posluje na veliko, s količinama od po nekoliko stotina kilograma, a ova pošiljka samo je manji deo količine s kojom obično trguje Šarićev klan'', kaže naš izvor.


U Šarićevoj ekipi i dalje je nekoliko osoba koje su uspele da izbegnu hapšenje i na poternicama su Interpola, ali i na optužnicama koje je protiv njih podiglo srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal. U međuvremenu, Šarić je angažovao i nove ljude, a posao i dalje ide po staroj šemi, u kojoj su, posle kupovine kokaina, glavni posrednici mornari na prekookeanskim brodovima, koji su glavni za prebacivanje droge na obale Evrope.

POVEZANE VESTI

Subota 03.12.2011. 10:04
za drzavu. zapravo za dve sigurno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online