Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.11.2011.
17:15
B92 A

Podignuta optužnica protiv Zarubice

Podignuta optužnica protiv Milana Zarubice (43) zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je proizvodila sintetičku drogu amfetamin sulfat, piše Blic.

Optužen zbog sumnje da je osnovao kriminalnu grupu: Milan Zarubica 
 

Prema navodima optužnice koju je podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal, Zarubica planirao da drogu prodaje albanskim mafijašima u Makedoniji i dvojici Crnogoraca.


Osim Zarubice, kao članovi grupe optuženi su i Jovica Kanazir Frka (33), Goran Lazović (54), Slobodan Gmizić Jaza (35), Marko Županjac (35), Jovan Drča Prle (45), Dragana Karapešev (27), Jovica Drobnjak (38) i Isamedin Azizi (52).

Prema navodima optužnice, Zarubica je organizovao grupu 2010, koja je radila sve do trenutka hapšenja, 11. maja 2011. On je tada imao tretman tzv. slobodnjaka u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, što znači da je mogao da izlazi jer je ranije osuđen zbog proizvodnje sintetičke droge.

Zarubicin plan je bio, prema navodima optužnice, da u preduzeću “Varan Chemicals”, čiji je on suvlasnik, optuženi doktor Goran Lazović, tadašnji šef Intenzivne nege za maksilofacijalnu traumatologiju Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, proizvodi drogu.

Zarubica sa Kanazirom, koji je takođe ranije bio osuđen zbog oružja, i Drčom, koji je bio zaposlen u komandi Žandarmerije, doprema laboratorijsku opremu iz radionice u Kovilju u preduzeće “Varan Chemicals” u Ugrinovcima, u Ulici Grobljanskoj 112.

Županjac i Gmizić, takođe u zatvoru kao slobodnjak, optuženi su da su bili u pogonima i proizvodili drogu, a policajac Drča da je organizovao obezbeđenje fabrike. Kamere koje su služile za obezbeđenje fabrike platio je 1.500.000 dinara dr Lazović sa svog računa u banci.

Zarubica, Lazović, Kanazir, Drobnjak i Karapešev, koji je takođe bio u zatvoru kao slobodnjak, telefonom su kontaktirali s kupcima. Prema navodima optužnice, Zarubica je nudio amfetamin za prodaju u Makedoniji M. R., V. T., izvesnom Enveru, S. V. i optuženom Aziziju, koji je uhapšen na granici kada je iz Srbije iznosio uzorak droge.

Azizi je prema navodima optužnice bio posrednik u prodaji i prvo se, zajedno sa V. T. i Enverom, video u Makedoniji sa optuženim Gmizićem. Nakon toga je u aprilu doputovao u Beograd i video se sa Zarubicom i Kanazirom. Onda je ponovo došao u Beograd 10. maja, rentiranim vozilom u Makedoniji, zajedno sa H. M. i M. D. i sastao se sa Zarubicom, Kanazirom i Gmizićem.

Prespavali su u kući Kanazira i zatim otišli u fabriku u Ugrinovcima. Tamo je Kanazir, prema navodima optužnice, predao Aziziju uzorak proizvedenog amfetamin sulfata. Azizi je kod Preševa uhapšen i kod njega je pronađeno 1,65 grama amfetamin sulfata u prahu i tableta amfetamina.

Istog dana, 11. maja, u Zarubicinoj kući u Bulevaru Zorana Đinđića pronađene su 22 tablete, a kod Gmizića u porodičnoj kući u Sremskoj Mitrovici, u Zmaj Jovinoj ulici, pronađeno je 67 tableta.

Zarubica, Kanazir i dr Lazović su, prema navodima optužnice, pregovarali i sa Vasom U. i Dejanom B. iz Crne Gore o prodaji droge.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online