Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 29.10.2011.
06:04
Večernje novosti A

Arkanova deca ruše testament

Čija je Arkanova kuća na Dedinju u kojoj žive njegova supruga i deca? Ovo pitanje se nametnulo ovih dana posle sudske odluke da Svetlana Ražnatović proda jedan sprat svoje vile i vrati dug bivšem prijatelju njenog pokojnog supruga. Istovremeno, međutim u Prvom osnovnom sudu u Beogradu stoji zahtev za ostavinsku raspravu, odnosno za deo Arkanove imovine, koju potražuju druga njegova deca i žena.

Kome je Željko Ražnatović Arkan ostavio svoju imovinu?
 

Sin tigra

 

Najstariji Arkanov sin Mihailo Ražnatović je poslednjih meseci živeo u Španiji, u međuvremenu se odselio "daleko". Odlučio je da napiše memoare, štampa knjigu "Sin tigra".


- Uvek su me neki ljudi vodili kod oca i pričali mi da je Arkan moj tata - hoće da razjasni tu životnu situaciju Mihailo Ražnatović.

- Deset godina pravosuđe u Beogradu nije pokretalo ostavinski postupak oko deobe imovine mog oca. Tražim deo koji pripada meni, a za svoj deo nasledstva zainteresovana su i moja braća i sestre – požalio se Mihailo Ražnatović kada je poslednji put bio u Beogradu.
 

Željko Ražnatović je otac devetoro dece. Mihailo Ražnatović rođen je u Švedskoj. Kao najstariji sin Željka Ražnatovića osećao je potrebu da pokrene pitanja ostavinske rasprave. Naglašava da nekadašnji Prvi opštinski sud to nije želeo čitavu deceniju da učini, pa je upućen na privatnu parnicu protiv Svetlane Ražnatović.
 

Naime, kako je rečeno u široj porodici Ražnatović, u martu 2000. godine, najstariji sin Mihailo Ražnatović je pred Cecom, njenim prijateljima i advokatima, u ime Arkanove dece, imao uvid u očev testament i saglasio se da sva imovina pripadne Ceci.


 

- Protiv očevog potpisa neću da idem! - izjavio je pre jedanaest godina Mihailo Ražnatović.
 

U međuvremenu je promenio mišljenje, jer je uveren da očev potpis na testamentu nije originalan i zatražio ostavinsku raspravu, koja je zbog toga pokrenuta.
 

Arkanova i Cecina vila na Dedinju je procenjena na 2,5 miliona evra. Prva Arkanova zvanična supruga Natalija Martinović, koja živi u Kaliforniji sa četvoro Arkanove dece, je spor u vezi zaostavštine pokrenula 7. jula 2010. godine, koji je 30. novembra 2010. privremeno prekinut. Na interesovanje naše redakcije i drugih medija za komentar sadašnje situacije oko vile Željka Ražnatovića, Natalija Martinović je poslala sledeću poruku: - Ne dajem izjave za medije! Imam za to ovlašćenog advokata u Beogradu!

- Mi, Arkanova deca, kao naslednici i ne znamo šta je tata sve imao od imovine i šta nam sve pripada. A to sud po zakonu mora da nam predoči - kaže Mihailo, koji je u međuvremenu podneo zahtev o povlačenju svoje izjave da priznaje očevu odluku da imovinu i kuću pokloni supruzi Svetlani Ražnatović.
 

Sudija Gordana Vuković, portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu, potvrdila je "Novostima" da je ostavinski postupak započet Mihailovim i Natalijinim zahtevima, ali i da je već godinu dana postupak u prekidu.
 

- Postupak iza pokojnog Željka Ražnatovića Arkana je prekinut, jer je Mihailo Ražnatović upućen na privatnu parnicu radi poništaja nasledničke izjave. Zasad nemamo podatak ili dokaz da li je Mihailo to i učinio. Kako nastavak ostavinskog postupka Željka Ražnatovića u međuvremenu niko nije tražio, pa ni Natalija Martinović, taj proces je prekinut - kaže sudija Gordana Vuković za "Novosti".
 

Pravno gledano, vila u kojoj živi Svetlana Ražnatović sa decom u Ulici Ljutice Bogdana broj dva je danas pod hipotekom i vlasništvo države Srbije, jer je položena kao zalog Cecine sudske kazne od godinu dana kućnog zatvora i odštete od 1,5 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Subota 29.10.2011. 09:45
Daj Boze da nesto uspijete dobiti, a da na kraju ne ispadne "skuplja pita, nego tepsija"!!! Ovo mi jako interesantno zvuci: "Mihailo Ražnatović je pred Cecom, njenim prijateljima i advokatima, u ime Arkanove dece, imao uvid u očev testament i saglasio se da sva imovina pripadne Ceci." Ja bih se slozila sa Mihailom, ne samo da je potpis bio lazni, nego i citav testament!!! Jer, da je testament bio kako treba, a Boga mi i zakon i sud, onda bi ostavinska rasprava bila odavno gotova! Arkanova djeca su bezpotrebno kaznjavana proteklih godina i tome mora doci kraj!!! Zelim im svu srecu!!!
Subota 29.10.2011. 13:00
Najbolje da tu kucu proda drzava Srbija i pare podeli izbeglom narodu sa Kosova.A Ceca neka posteno zaradi novu, tako bi se ogradila od kriminalnih radnji svog pokojnog muza i mirno spavala.Neka pesmom ublazi svu bol i da joj deca odrastu kao posteni i vaspitani ljudi.Ili mozda krv nije voda...
Subota 29.10.2011. 14:54
Jos jedna podmetacina vlasti. Kada se treba resavati teska situacija, goruca pitanja vlast potura marginalne stavri kojima ce Srbi da se zanimaju danima i mesecima umesto da se organizuju i podrze bracu na Kosmetu i zbace izdajnicku vlast. Srbi jos jednom pokazuju svoju plitkoumnost i naivnost, tako da postoji bojazan da ce se na predstojecim izborima uz dobru reklamu i propagandu opet izjasniti za ovu aktuelnu bandu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online