Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 29.09.2011.
19:32
Beta A

Novi Sad: Bačena tri "molotovljeva koktela"

Tri "molotovljeva koktela" bačena su jutros u dvorište Omladinskog centra CK 13 u Novom Sadu. Dva su se zapalila, a u napadu nije bilo povređenih.

Zapalila su se dva od tri "koktela": Omladinski centar CK 13 u Novom Sadu
 

Zapaljive bombe su bačene preko kapije u dvorište, a požar su sprečili gosti iz inostranstva koji su sinoć spavali u CK 13, navodi se u saopštenju koje prenose beogradski mediji.

Inače, ovo je četvrti napad na CK 13 u poslednja dva meseca i najgori je do sada. U više navrata na fasadi CK 13 su ispisani uvredljivi grafiti, a bilo je i bacanja kamenica na zgradu koja se nalazi u širem centru grada, u Ulici vojvode Bojovića 13.

Omladinski centar CK 13 ocenio je da to što nisu nađeni krivci za ovakve napade, ohrabruje ekstremiste.

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina je oštro osudila napad na Omladinski centar CK 13 i zatražila da se hitno otkriju napadači i da im se sudi. Ta koalicija je zatražila od direktora policije Milorada Veljovića da pruži svu pomoć novosadskoj policiji radi nalaženja napadača, s obzirom da je ova Policijska uprava prinuđena da rešava brojne incidente u Novom Sadu i okolini, za koje postoje indicije da su ih počinili pripadnici ekstremističkih grupa.

Građanska Vojvodina je podsetila da je to tražila od Veljovića još početkom avgusta, ali da napadači na CK 13 nisu nađeni.

"Smatramo da se poslednji incident mora čitati i u kontekstu najavljene Parade ponosa i da se njime šalje surova preteća poruka LGBT populaciji. Takođe, ovaj napad moramo posmatrati i u kontekstu incidenata na nacionalnoj osnovi koji se dešavaju na teritoriji Vojvodine, a koji upozoravaju da je nacionalistički ekstremizam u usponu", navela je Građanska Vojvodina.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.09.2011. 20:02
NLO...na engleskom UFO ili na nemackom NLO pomaze u razjasnjavanjima "napada" na CK13?! "Kao Centar koji se bavi situacijom u našem društvu i kritički pristupa problemima društva, odlučili smo da, u saradnji sa NLO, napravimo malo istraživanje o stanju na ulicama Novog Sada." PS: U saradnji sa vanzemaljcima CK13 istrazuje slucajeve...nastavak u sledecem broju almanaha.
Petak 30.09.2011. 10:36
Svako raspirivanje verske i nacionalne mrznje i svako nasilje treba strogo kaznjavati. Jer dokle moze da dovede sirenje mrznje u Vojvodini gde ima mnogo razlicitih nacionalnosti? I ja zivim u Vojvodini i meni licno ne smetaju mi ni Madjari,ni Rumuni niti bilo koja nacionalna manjina koja nije agresivna. Po principu - ne diram te,ne diraj me. A ako je neko agresivan,e to je druga stvar. Imala sam u razredu par napaljenih likova koji su izigravali neke kao naciste,a to je vise bilo da bi ispali neki smekeri,ni to nije bilo narocito izrazeno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online