Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.09.2011.
16:09
B92 A

"Samo objektivno o uhapšenom sudiji"

Sindikat pravosuđa Srbije osudio je korupciju i apelovao na medije da sa posebnom pažnjom i objektivno isprate hapšenje člana VSS Blagoja Jakšića. U saopštenju sindikata navedeno je da je važno da se utvrde sve činjenice u vezi sa tim događajem, a posebno zbog toga što ugled pravosuđa kao institucije u očima građana veoma zavisi od savesti i dostojnosti svih zaposlenih.

Slađanka Milošević

"Ukoliko se utvrdi da su zaposleni u pravosuđu krivi za delo koje im se stavlja na teret, nemamo dilemu, oni moraju da odgovaraju.

Ukoliko se sumnja ne dokaže, očekujemo javno izvinjenje za urušavanje institucija pravosuđa", ističe se u saopštenju Sindikata pravosuđa, koji je potpisala predsednica Slađanka Milošević.

Sindikat napominje da je važno utvrditi da li se u kraljevačkom sudu vodio krivični postupak protiv nekog od osumnjičenih lica i da li se postupak vodio po službenoj dužnosti i u kom periodu, kao i da li postoji osuđujuća sudska presuda, odnosno da li je eventualno krivična prijava odbačena.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije je saopštilo da je od Višeg tužilaštva u Kraljevu preuzelo krivično gonjenje petorice osumnjičenih za zloupotrebe i korupciju u Kosovskoj Mitrovici, pošto se tokom istrage u Kraljevu došlo do podatka da je u ta dela umešan i član Visokog saveta sudstva Blagoje Jakšić.

Pred Višim sudom u Kraljevu istraga je vođena protiv Milorada Laketića, bivšeg direktora DP "Luh" iz Kosovske Mitrovice Ljubomira Biševca, kao i sudskih službenika suda u Kosovskoj Mitrovici Blagoja Čurovića, Dragana Gavrilovića, i sekretara suda Miroslava Božovića.

Tokom istrage došlo se do podataka o osnovanoj sumnji da je Jakšić, u svojstvu predsednika Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici, dao nalog da se falsifikovanjem službene knjige suda izvrši overa ugovora o nelegalnoj prodaji nepokretnosti - poslovnog prostora - lokala, vlasništvo DP "Luh", kupcu Ljubomiru Biševcu.

Na taj način Jakšić je svom prijatelju Biševcu pribavio protivpravnu imovinsku korist od preko 20 miliona dinara.

Visoki savet sudstva je 23. septembra postupajući po nalogu istražnog sudije Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, doneo odluku kojom se ukida imunitet Jakšiću, izbornom članu Saveta iz reda sudija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online