Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 24.08.2011.
10:04
Alo! A

Ritualno ubistvo usred Beograda!

Plastični venac na koji su ukrug nanizani crveni kružići na koje je pečatom utisnut krst sa sunčevim zracima koji je otkriven u stomaku Nemanje Perića (30), ubijenog i raskomadanog u Zvezdarskoj šumi, kako kažu stručnjaci, očigledno ukazuje na to da se radi o ritualnom ubistvu, ali i na mogućnost postojanja elemenata sektaštva.

Foto: Ilustracija
 

Uhapšeni Zoran Stevčić (54) priznao je da je pre oko mesec dana udarcem sekirom u glavu ubio Perića, raskomadao njegovo telo i potom delove isekao na još sitnije i zakopao ih u dvorištu svoje kuće u Zvezdarskoj šumi.


Monstruozni zločin koji je otkriven pre nedelju dana zaprepastio je istražne organe, ali je još veći šok izazvao čudnovati venac otkriven na mestu gde je gornji deo tela isečen i odvojen od donjeg. Veruje se da je predmet naknadno, odnosno posle zločina, stavljen u ostatke tela. Upućeni samo na osnovu opisa nađenog predmeta juče nisu mogli da preciziraju o kakvom simbolu se radi.


- Sam krst sa sunčevim zracima nije sektaški simbol. U hrišćanstvu simbolizuje sijanje nematerijalne svetlosti Hrista. Ima ga i u srpskoj simbolici, gde bi ukratko značio “za krst časni i slobodu zlatnu“ i nalazi se čak i na grbu Eparhije banatske. Sam po sebi, krst ne predstavlja sektaški simbol, ali uvek treba biti oprezan jer sekte neretko koriste i uobičajene verske simbole ne bi li se što bolje zamaskirale i privukle što više sledbenika. Dok ne vidim kako izgleda, ne bih mogao precizno da kažem o čemu se radi, ali ukoliko je to ostavljeno i naknadno stavljeno u stomak nesrećnog čoveka, svakako je da ukazuje na ritualno ubistvo - rekao je za beogradski “Alo!“ đakon Nenad Jovanović.

Plastični venac je poruka

Takođe, stručnjaci za sekte kažu da činjenica da je predmet posthumno ostavljen u telu ubijenog znači da postoji neka poruka koju je ubica hteo da pošalje, a koju sada treba dešifrovati.


- Tu svakako najmanje ima satanizma jer je simbolika satanizma okrenuta ruganju simbolima hrišćanstva, te oni tako imaju naopaki krst ili krst koji gori, a ovde se krst veliča. Nađeni predmet se svakako mora proučiti, a iz njegovog opisa i činjenice da je ostavljen u stomaku očigledno da je reč o ubistvu sa ritualnim obeležjima i moguće je da ima elemenata nekog sektaštva, ali to tek treba utvrditi - ispričao je za “Alo!“ sektolog koji je želeo da ostane anoniman.


Tokom istrage, Zoran Stevčić je ispričao da je motiv ubistva to što je Periću dugovao novac za narkotike. Perić mu je stalno podizao kamatu na dug, sve dok nije morao da proda kuću. Uz to, Perić je navodno odbijao da mu proda drogu dok ne vrati dug, a povremeno je navodno i živeo kod njega u kući.


Međutim, istražni organi će se svakako pozabaviti i otkrivenim predmetom. Naime, iako sa jedne strane deluje malo verovatno da je Stevčić, poznat uglavnom po krađama i kao dugogodišnji narkoman, pripadao nekoj sekti, s druge strane, s obzirom na to da beogradski obducenti ne pamte ubistvo pri kojem je žrtva do te mere raskomadana, upućeni kažu da novac kao motiv ubistva deluje malo verovatno.
 

Podudarnost sa slučajem “Jakupek“

Poslednje ubistvo u Srbiji za koje se verovalo da ima ritualna obeležja dogodilo se u avgustu 2007, kada su pronađeni iskasapljeni delovi tela petogodišnjeg Luke Opačića i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26) u Novim Banovcima. U podrumu kuće Danijela Jakupeka (30), koji je osuđen za stravični zločin i koji nije pripadao nijednoj sekti, nađena je satanistička literatura, između ostalog i priručnik o načinima ritualnog odsecanja delova tela prilikom obreda. Motiv Jakupekovog krvavog pira ni danas nije poznat.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.08.2011. 10:26
pa da... satanisti se umnožavaju, a pešićka (i razne pešićke) balave kako treba "forsirati" ateizam i kako je SPC arhaična i "nazadna"... A i sama SPC, u poslednje vreme, nešto baš ne haje za događaje međ' njenim narodom? Ima li to veze sa izborom Patrijarha ili je nešto drugo u pitanju? JOJ Srbijo, međ šljivama rankim!!!!!!!!!!!
Sreda 24.08.2011. 10:58
Шта се то дешава у земљи Србији? Све је веома добро смишљено.Напади на Српску Православну Цркву су све учесталији као и пропагирање некаквог атеизма,а појединци попут Весне Пешић доприносе све више отуђењу од цркве,народа и на крају од Бога.
Sreda 24.08.2011. 12:20
Strucnjaci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online