Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 06.08.2011.
10:35
Jutarnji.hr, Vestionline A

Paravinja umešan u ubistvo Dade Vujasinović

Dragan Paravinja, koji je u Hrvatskoj osumnjičen za ubistvo tinejdžerke Antonije Bilić, a u BiH se protiv njega vodi postupak za silovanje, ima veze sa smrću srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović, objavio je zagrebački "Jutarnji list".

Dragan Paravinja

"Jutarnji list" piše da su srpski i hrvatski istražitelji tim novinama potvrdili da je paravinja umešan u organizaciju ubistva novinarke Dade Vujasinović, koja je oštro pisala o beogradskim kriminalcima.

Istražitelji dve zemlje su medijima saopštili ovaj podatak na osnovu Paravinjine izjave hrvatskoj policiji da "o slučaju Dade Vujasinović zna mnogo", ali da o tome još ne želi da govori.

"Hitno saslušati Paravinju"

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu će u najkraćem roku poslati zahtev istražnim organima u Hrvatskoj da se Dragan Paravinja sasluša u vezi sa ubistvom novinarke Radislave Dade Vujasinović, izjavila je danas tužiteljka Srbije Zagorka Doljevac.

Ona je rekla da je ovaj slučaj jedan od prioriteta tužilaštva u Srbiji i svaki trag koji bi mogao da dovede do rasvetljavanja, Tušilaštvo odmah provereva.

„Informacija da je Paravinja povezan sa ubistvom novinarske Vujsainović za nas je potpuno nova i zatražićemo od hrvatskih kolega da ispitaju Paravinju i provere medijske navode“, rekla je Doljevac.

Policija veruje da bi povezanost Dragana Paravinje sa ubistvom novinarke mogla da baci novo svetlo na istrgu o Antonijinom nestanku, a otvorena je i mogućnost da je priznanje o njenom silovanju i ubistvu lažno.

"Toliko ga je strah povratka u Srbiju da postoji mogućnost da je lagao da je ubio Antoniju, samo kako bi bio predat hrvatskoj policiji i vlastima, a ne srpskoj. Ono što sa sigurnošću možemo tvrditi jeste da je Paravinja ili učestvovao u organizaciji tog ubistva (Dade Vujasinović) ili je čvrsto povezan s organizatorima", rekao je za "Jutarnji list" visokopozicionirani izvor iz MUP-a Hrvatske.
 

Dragan Paravinja je u Hrvatskoj osumnjičen da je ubio i silovao maloletnu Antoniju Bilić. On je nekoliko puta menjao iskaz o povezanosti sa Antonijom, a poslednji put je rekao da je priznanje koje je dao u BiH, gde je uhapšen, iznuđeno batinama.

Okružni sud u Sokocu u BiH pre mesec dana osudio je Paravinju na dve godine i deset meseci zatvora zbog pokušaja silovanja devojke na Palama 2002. godine. U Srbiji je pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja u Sremskoj Mitrovici.

Put od samoubistva do ubistva dug 14 godina

 

 

Dada Vujasinović

 Novinarka Dada Vujasinović pronađena je mrtva u svom stanu 8. aprila 1994. godine. Zvanični rezultati prve istrage glasili su da se Dada sama ubila, pucajući sebi u glavu iz lovačke puške sačmare. Istraga je obnovljena 1998. godine, da bi Okružni sud u Beogradu na predlog tužioca novembra 2006. naložio novo sudsko-medicinsko i balističko veštačenje, jer ranije obavljena veštačenja nisu bila u saglasnosti. Tek 2008. godine je utvrđeno da rane kakve je imala nije mogla sama sebi da nanese, a svetski poznati balističar Vladimir Kostić je utvrdio da je "najverovatnije ubijena".

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2011. 11:36
....koga ovaj sve nije ubio?.....Hag valjda treba da postoji za ovakve tipove kao i za markacha, haradinaja,orica.....ali......cvrc.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online