Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 25.07.2011.
10:07
Blic A

Kazna bivšem direktoru EDB-a tri puta manja!

Branislavu Uskokoviću (74), bivšem direktoru Elektrodistribucije Beograd, optuženom da je raznim malverzacijama oštetio državu za više od 24 miliona dinara, u beogradskom Višem sudu izrečena je nova prvostepena presuda od tri godine zatvora, što je tri puta manja kazna u odnosu na prethodnu.

Branislav Uskoković
 

Kako piše beogradski “Blic”, na tu novu prvostepenu presudu koje je izreklo tročlano veće na čijem čelu je bio sudija Vladan Ivanković, žaliće se i odbrana i tužilaštvo Apelacionom sudu u Beogradu, koji će sada morati da donese konačnu odluku jer je ranija presuda od devet godina zatvora bila poništena.


Na snazi protiv Uskokovića i njegove porodice i dalje ostaju rešenja o privremeno oduzetoj imovini, a kako objašnjavaju naši sagovornici iz pravosuđa, nastavlja se i finansijska istraga jer se oni sumnjiče da su nezakonito stečenu imovinsku korist utrošili u kupovinu nekretnina.


Ukoliko Uskoković bude osuđen, bez obzira na visinu kazne, on i članovi njegove porodice ostaće trajno bez imovine za koju nemaju dokaze da su je zakonito stekli.

Šta je oduzeto Uskokoviću i familiji?

Branislavu Uskokoviću i članovima njegove porodice privremeno je, po Zakonu o oduzimanju imovine stečene kriminalom, oduzeto devet nekretnina u centru Beograda.


- Najstarijoj Uskokovićevoj ćerki Lidiji Bukvić-Uskoković oduzet je stan u Molerovoj ulici 54 i kuća u Topolskoj 4.


- Od njegove najmlađe ćerke Jelene Mitrović-Uskoković oduzeta je kuća u Petrogradskoj 3, a od njenog supruga Igora Mitrovića kuća i tri zgrade na Bulevaru kralja Aleksandra 161.


- Snežana Uskoković-Nikolić, treća ćerka bivšeg direktora EDB, ostala je bez dvosobnog stana u Kičevskoj 19 i četvorosobnog stana na trećem spratu zgrade u Baba Višnjinoj 46.


- Nekadašnjem direktoru EDB oduzeti su i kuća sa lokalom u Ulici Baje Sekulića 31, stan na Bulevaru kralja Aleksandra 278/25 i kuća sa lokalom u Darvinovoj 20.


- Zaplenjena je bila i ciglana „Naša Sloga“, koja je kupljena za 700.000, a sada vredi šest miliona evra. U ciglani su dve fabrike i 77 hektara zemljišta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.07.2011. 10:28
bruka za sudstvo.Moramo da ponovimo 5 oktobar.
Ponedeljak 25.07.2011. 11:04
jel to crnogorci crnogorcima ili ? stranka srba iz srbije mora nastati !
Ponedeljak 25.07.2011. 11:03
Građani treba da odbiju da prihvate poskupljenje za onoliko godina koliko ovome smanje kaznu i rešen problem. Znači sledećih 6 godina ne bi trebalo priznati poskupljenja, a oni neka vide dokle će se zajebavati. Samo tako će žuti glodari shvatiti da je kraj pljačke. To mora kao stoka lancem da se vezuje da ne pravi štetu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online