Ponedeljak 25.07.2011.
10:07
Blic

Kazna bivšem direktoru EDB-a tri puta manja!

Branislav Uskoković
 

Kako piše beogradski “Blic”, na tu novu prvostepenu presudu koje je izreklo tročlano veće na čijem čelu je bio sudija Vladan Ivanković, žaliće se i odbrana i tužilaštvo Apelacionom sudu u Beogradu, koji će sada morati da donese konačnu odluku jer je ranija presuda od devet godina zatvora bila poništena.


Na snazi protiv Uskokovića i njegove porodice i dalje ostaju rešenja o privremeno oduzetoj imovini, a kako objašnjavaju naši sagovornici iz pravosuđa, nastavlja se i finansijska istraga jer se oni sumnjiče da su nezakonito stečenu imovinsku korist utrošili u kupovinu nekretnina.


Ukoliko Uskoković bude osuđen, bez obzira na visinu kazne, on i članovi njegove porodice ostaće trajno bez imovine za koju nemaju dokaze da su je zakonito stekli.

Šta je oduzeto Uskokoviću i familiji?

Branislavu Uskokoviću i članovima njegove porodice privremeno je, po Zakonu o oduzimanju imovine stečene kriminalom, oduzeto devet nekretnina u centru Beograda.


- Najstarijoj Uskokovićevoj ćerki Lidiji Bukvić-Uskoković oduzet je stan u Molerovoj ulici 54 i kuća u Topolskoj 4.


- Od njegove najmlađe ćerke Jelene Mitrović-Uskoković oduzeta je kuća u Petrogradskoj 3, a od njenog supruga Igora Mitrovića kuća i tri zgrade na Bulevaru kralja Aleksandra 161.


- Snežana Uskoković-Nikolić, treća ćerka bivšeg direktora EDB, ostala je bez dvosobnog stana u Kičevskoj 19 i četvorosobnog stana na trećem spratu zgrade u Baba Višnjinoj 46.


- Nekadašnjem direktoru EDB oduzeti su i kuća sa lokalom u Ulici Baje Sekulića 31, stan na Bulevaru kralja Aleksandra 278/25 i kuća sa lokalom u Darvinovoj 20.


- Zaplenjena je bila i ciglana „Naša Sloga“, koja je kupljena za 700.000, a sada vredi šest miliona evra. U ciglani su dve fabrike i 77 hektara zemljišta.

2024 © - Vesti online