Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 20.07.2011.
19:45
Vestionline A

Svešteniku oduzeta imovina vredna milion evra

Viši sud u Zvečanu doneo je danas odluku da svešteniku i bivšem sekretaru Eparhije raško-prizrenske Zoranu Grujiću i njegovoj deci oduzme pet stanova i poslovni prostor u Beogradu, kao i kuću u Prolom Banji, koji su stečeni na nedozvoljen način.

Grujić kriminalom stekao imovinu: Milan Bigović

Viši javni tužilac Milan Bigović rekao je danas novinarima da su od Grujića i njegove dece oduzete nepokretnosti čija je vrednost procenjena na više od milion evra.

Bigović je dodao da je sud Grujiću oduzeo pet stanova u ulici Bogoljuba Čupića u Beogradu ukupne površine 234 kvadrata kao i 249 kvadrata poslovnog prostora u Ruzveltovoj ulici.

Prema rečima tužioca, bivšem sekretaru ERP oduzeta je i kuća sa pomoćnim objektom u Prolom Banji površine 135 kvadrata.

''Sud nije imao hrabrosti da im oduzme još i jedan manji deo imovine što je tužilaštvo zahtevalo - stan u Beogradu od 39 kvadratnih metara i kuću u Dobrim Vodama kod Bara u Crnoj Gori'', rekao je Bigović.

Grujić je imovinu stekao u periodu od 1991. do 2002. godine kada je radio kao sekretar Eparhije raško-prizrenske. Imovina je stečena kriminalnim delovanjem u tom periodu, naveo je viši javni tužilac.

Bigović je podsetio da je Grujić zbog tih krivičnih dela osuđen na tri godine zatvora koje izdržava u Padinskoj skeli kod Beograda. Sva njegova imovina prelazi na upravljanje kod Direkcije za imovinu i tamo će ostati do konačne odluke suda, rekao je Bigović i najavio da će tužilaštvo uložiti žalbu zbog imovine koja nije oduzeta a vodi se i na njegovu decu sinove Aleksandra i Radomira i ćerke Jelenu i Kristinu.

O tome će odlučivati Apelacioni sud u Nišu, rekao je Bigović i dodao da i druga strana ima pravo žalbe.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.07.2011. 19:54
A zakletva o totalnom siromastvu.Ne vazi to vise,popovi su "Bogovi" a narod ostao ovca kaoja i dalje pase travu".
Sreda 20.07.2011. 21:42
Има она народна: Црква је старија од нас!
Sreda 20.07.2011. 20:05
Питао сам данас,шта се десило са имовином свештеника Грујића кад стиже вест да је скоро све одузето! Верујем да ће се сада смањити неаргументовани напади на вл.Артемија јер га је управо он и пријавио за криминалне радње! И ово што је одузето од Грујића,стављало се на терет владике и његових присталица као да су се они користили тиме!!!Заклела се земља рају...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online