Sreda 20.07.2011.
19:45
Vestionline

Svešteniku oduzeta imovina vredna milion evra

Grujić kriminalom stekao imovinu: Milan Bigović

Viši javni tužilac Milan Bigović rekao je danas novinarima da su od Grujića i njegove dece oduzete nepokretnosti čija je vrednost procenjena na više od milion evra.

Bigović je dodao da je sud Grujiću oduzeo pet stanova u ulici Bogoljuba Čupića u Beogradu ukupne površine 234 kvadrata kao i 249 kvadrata poslovnog prostora u Ruzveltovoj ulici.

Prema rečima tužioca, bivšem sekretaru ERP oduzeta je i kuća sa pomoćnim objektom u Prolom Banji površine 135 kvadrata.

''Sud nije imao hrabrosti da im oduzme još i jedan manji deo imovine što je tužilaštvo zahtevalo - stan u Beogradu od 39 kvadratnih metara i kuću u Dobrim Vodama kod Bara u Crnoj Gori'', rekao je Bigović.

Grujić je imovinu stekao u periodu od 1991. do 2002. godine kada je radio kao sekretar Eparhije raško-prizrenske. Imovina je stečena kriminalnim delovanjem u tom periodu, naveo je viši javni tužilac.

Bigović je podsetio da je Grujić zbog tih krivičnih dela osuđen na tri godine zatvora koje izdržava u Padinskoj skeli kod Beograda. Sva njegova imovina prelazi na upravljanje kod Direkcije za imovinu i tamo će ostati do konačne odluke suda, rekao je Bigović i najavio da će tužilaštvo uložiti žalbu zbog imovine koja nije oduzeta a vodi se i na njegovu decu sinove Aleksandra i Radomira i ćerke Jelenu i Kristinu.

O tome će odlučivati Apelacioni sud u Nišu, rekao je Bigović i dodao da i druga strana ima pravo žalbe.

2024 © - Vesti online