Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 20.07.2011.
09:41
Alo! A

Zanemeo posle smrti žene i sina

Tela dr Slobodana Serafimovića (63), njegove ćerke Nataše Živković (33) i unuka Milana Živkovića (10), nastradalih srpskih turista iz Niša koji su poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći u Grčkoj 18. jula oko 10.50 u blizini graničnog prelaza Evzoni, biće prevezena u Srbiju tek za nekoliko dana, kada se ispune sve zakonske procedure.

Smrskani automobili nedaleko od Evzonija
 

Serafimovićev zet Vladimir Živković, koji se nalazio za volanom automobila, zadobio je u sudaru lakše telesne povrede, ali se nalazi u stanju teškog šoka zbog gubitka najmilijih i po savetu grčkih lekara moraće da provede još 24 časa u bolnici u mestu Kilkis.


- Obišao sam Vladimira, koji je zadobio lakše posekotine po nogama, rukama i telu, i razgovarao s njim. Teško je objasniti to stanje šoka u kojem se nalazi zbog gubitka supruge i sina. On je već 20 časova u bolnici, ali će po savetu lekara biti još jedan dan pod njihovim nadzorom zbog šoka u kojem se nalazi - kazao je za beogradski “Alo!“ srpski konzul u Solunu Milan Dimitrijević, koji je prisustvovao razgovorima sa policijom o okolnostima udesa.
 

Uzroci nesreće se utvrđuju

Konzul Dimitrijević naglašava da se uzroku nesreće još utvrđuju i da ne može da iznosi detalje da ne bi uticao na istragu. On nije mogao da prokomentariše sumnje da je udes izazvao grčki automobil, koji je otpozadi udario “pežo“ kojim je upravljao Živković, koji je nakon toga izleteo na drugu stranu.

Serafimović je sa suprugom, ćerkama i njihovom decom krenuo sa dva automobila na letovanje u Leptokariju. Do tragedije je došlo na delu puta u blizini grčkog mesta Polikastro, oko 15 kilometara od prelaza Evzoni, kada su se pod još neutvrđenim okolnostima sudarili “pežo 306“ kojim je upravljao Živković i automobil za čijim se volanom nalazio albanski državljanin K. Z. (32), koji je od zadobijenih povreda preminuo.


Drugi deo porodice - Jovana, supruga nastradalog Serafimovića, druga ćerka Aleksandra sa suprugom i dvoje dece - nalazili su se u drugom automobilu, koji nije učestvovao u udesu. Očekuje se da oni tokom srede stignu u Niš.


- U stalnom smo kontaktu sa drugim delom porodice, koji se nalazio u drugom automobilu. Oni su obavešteni o proceduri koja treba da se ispuni da bi se tela nastradalih prevezla u Srbiju. Iz ranijih iskustava to ne može biti ranije od dva dana jer je potrebno da se urade obdukcije i pribave dokumenta koja predviđa grčki zakon - rekao je konzul Dimitrijević.


U specijalnoj bolnici u Gornjoj Toponici, gde je dr Serafimović radio od 1986, svi su šokirani tragedijom i ne mogu da veruju da nema više njihovog kolege, koji je kao vrstan stručnjak bio načelnik forenzičkog muškog odeljenja. Kolege pričaju da je svake godine letovao sa ćerkama, a kada su se one udale i dobile decu, na odmor su odlazili svi zajedno, te da mu je ta lepa tradicija pričinjavala veliko zadovoljstvo.
 

Pomoć grada Niša

Veliku pomoć u rešavanju ove teške situacije pružio je grad Niš, koji je preuzeo troškove transporta. Takođe, bolnica u Gornjoj Toponici je priskočila u pomoć, hitno poslavši kombi koji će drugi deo porodice vratiti u Niš.

- U četvrtak smo zajedno dežurali. Bio je izuzetno raspoložen jer je sa porodicom trebalo da ide na letovanje. Bio je izuzetan i kao lekar i kao čovek. Teško nam je da poverujemo da ga više nema - kaže dr Slavica Tomić.


Dr Dragan Vukić, koji je na čelu forenzičkog ženskog odeljenja, kaže da je i među pacijentima zavladao muk kada su čuli za pogibiju dr Serafimovića. U Serafimovićevu kancelariju je jedna pacijentkinja donela sveže ubrane ruže, misleći da će im se kao i svakog dana obradovati kada dođe na posao.

POVEZANE VESTI

Petak 29.07.2011. 18:46
uzs. dogadja se. sok. a kako ne bi bio. tuga bozija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online