Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 19.07.2011.
13:12
Vestionline A

Suđenje Ceci odloženo za 24. novembar

Početak suđenja folk pevačici Svetlani Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću zbog nasilničkog ponašanja danas je odložen za 24. novembar jer nisu primili poziv za suđenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Ceca nije uredno pozvana na suđenje

Sudija Danijela Koš je rekla da Ražnatovićeva i Ocokoljić nisu uredno pozvani, dok su njihovi branioci Goran Petronijević i Mladen Magdelinić dopisom sudu zatražili odlaganje suđenja, navodeći da su na godišnjem odmoru.

Na današnje suđenje došao je oštećeni u tom postupku direktor kluba "Mladi proleter" Aleksandar Olarević, kao i još šest svedoka.

Za krivično delo nasilničkog ponašanja zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ražnatovićeva je trebalo da u beogradsku Palatu pravde dođe iz "kućnog zatvora", odnosno svog doma u Ulici Ljutice Bogdana u kom boravi oko četiri sedmice bez prava da napušta kuću osim uz posebno odobrenje Višeg suda u Beogradu.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana i njen zet naći će se na optuženičkoj klupi zbog sukoba od pre četiri godine sa direktorom FK Mladi proleter Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

Olarević je međutim povukao krivičnu prijavu čim je u medijima objevljeno da će se pevačici i njenom zetu zbog toga suditi, ali je tužilaštvo ostalo pri svojim optužbama.

Ražnatovićeva je kaznu kućnog zatvora počela zajedno sa sestrom Lidijom Ocokoljić da služi 23. juna. Presudom Višeg suda u Beogradu, izrečenoj na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Ražnatovićeva zakljucicla sa tužilaštvom, ona je u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i vraćanja milion i po evra državi priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverzacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "Sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući u Ljutice Bogdana, a njenoj sestri koja je takođe bila u pritvoru oko četiri i po meseca.

One su prošle sedmice uplatile 500.000 evra u dinarskoj protivvrednosti u budžet Republike Srbije, od ukupno milion i po evra koliko su dužne da uplate.

Drugu ratu one moraju da plate u roku od šest meseci od pravosnažnosti presude, odnosno do 30. decembra, a treću u roku od dve godine.

Kao garancija da će treća rata biti uplaćena sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.

POVEZANE VESTI

Petak 29.07.2011. 18:40
znaci da ce da joj zavale jos jednu narukvicu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online