Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 28.06.2011.
05:16
Vestionline A

Policija o slučaju “prebijeni Rom“: Ministar Dačić greši

Sindikat srpske policije saopštio je da smatra da je pogrešna odluka ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da razgovara sa ocem i sinom koga na video snimku, koji ovih dana kruži internetom, policija tuče, prenose beogradski mediji.

Ivica Dačić 

U saopštenju se navodi da je najava da će ministar primiti Ganija i Danijela Stojkovića iz Kovina "sasvim nepotrebna, neumesna, neetička i veoma zabrinjavajuća", jer su oni lica iz kriminogene sredine i skloni su kriminalnim delima.


Podseća se da su oni osuđeni i privođeni više puta, najčešće zbog imovinskih delikata, a da je za Danijelom Stojkovićem do 23. juna bila raspisana potraga Policijske stanice Palilula, jer se nije odazivao sudu za procese koji su u toku.


Sindikat traži da slučaj bude ispitan do kraja i navodi da bi za tvrdnje o torturi Stojković morao da ima adekvatnu lekarsku dokumentaciju.


"Ukoliko se dokaže da Stojković nema adekvatnu lekarsku dokumentaciju, može se doći do zaključka da neko koristi pogodan trenutak, i da pokušava da obmanjuje javnost i još više kompromituje policajce PU Vršac i Pančevo", navodi se u saopštenju Sindikata srpske policije.


Taj policijski sindikat navodi da da nije trenutak, vreme ni mesto da ministar policije prima lica iz kriminogene sredine, koja su ranije bila osuđivana i za koje je do skora bila raspisana potraga.


"Pitamo se da li ministar Dačić želi da pokaže da Romi imaju neka posebna prava u odnosu na druge građane u Srbiji? Pitamo se da li ministar Dačić prima sve građane koji su oštećeni?", navodi se u saopštenju i dodaje da se ljudsko dostojanstvo i zakon mora poštovati, kao i da svi, pa i policajaci, treba da odgovaraju za svoje postupke.


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić će, kako je ranije saopšteno iz MUP-a Srbije, primiti mladića romske nacionalnosti Danijela Stojkovića i njegovog oca Ganija Stojkovića.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.06.2011. 07:50
Dačić se ponaša po svim pravilima komercijalne svrsishodnosti,odnosno,upotrebne vrednosti svog lika kojim želi da dominira u svakom delu javnosti gde smatra da ima potrebe za njegovom njuškom! Umesto da prepusti pravosudnim organima ovaj slučaj,i založi se da zaštiti svog čoveka,on na sva zvona udara galamu i poziva u goste krimose,odajući ako zapravo svoju latentnu sklonost licima sa druge strane zakona! Upinje se da se predstavi kao dušebrižnik koristeći svaki sluča za svoju promociju jer su mu izgleda velike ambicije. Još samo da napravi koji gaf u vreme Exita i zacementiraće se usled svoje netaktičnosti pored onog nesrećnog ministra Tomice Milosavljevića.
Utorak 28.06.2011. 08:22
Dačić zna da posle izbora pada u ruke policiji pa hoće iz prve ruke da čuje kako biju. Neće ga spasiti ni ona sablja što je dobio na poklon od komandanta žandarmerije kao jedino civilno lice u svetu kojem je država darivala sablju. Oktobar po drugi put i teške batine po prvi put.
Utorak 28.06.2011. 11:54
Policija moze i treba da privede kriminalce pravdi ali nije njihovo da nikog "obraduju" na svoj nacin.Staljinizam je proslost.Policajac moea da odgovara za svoja kriminalna dela a kriminalac za svoja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online