Utorak 28.06.2011.
05:16
Vestionline

Policija o slučaju “prebijeni Rom“: Ministar Dačić greši

Ivica Dačić 

U saopštenju se navodi da je najava da će ministar primiti Ganija i Danijela Stojkovića iz Kovina "sasvim nepotrebna, neumesna, neetička i veoma zabrinjavajuća", jer su oni lica iz kriminogene sredine i skloni su kriminalnim delima.


Podseća se da su oni osuđeni i privođeni više puta, najčešće zbog imovinskih delikata, a da je za Danijelom Stojkovićem do 23. juna bila raspisana potraga Policijske stanice Palilula, jer se nije odazivao sudu za procese koji su u toku.


Sindikat traži da slučaj bude ispitan do kraja i navodi da bi za tvrdnje o torturi Stojković morao da ima adekvatnu lekarsku dokumentaciju.


"Ukoliko se dokaže da Stojković nema adekvatnu lekarsku dokumentaciju, može se doći do zaključka da neko koristi pogodan trenutak, i da pokušava da obmanjuje javnost i još više kompromituje policajce PU Vršac i Pančevo", navodi se u saopštenju Sindikata srpske policije.


Taj policijski sindikat navodi da da nije trenutak, vreme ni mesto da ministar policije prima lica iz kriminogene sredine, koja su ranije bila osuđivana i za koje je do skora bila raspisana potraga.


"Pitamo se da li ministar Dačić želi da pokaže da Romi imaju neka posebna prava u odnosu na druge građane u Srbiji? Pitamo se da li ministar Dačić prima sve građane koji su oštećeni?", navodi se u saopštenju i dodaje da se ljudsko dostojanstvo i zakon mora poštovati, kao i da svi, pa i policajaci, treba da odgovaraju za svoje postupke.


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić će, kako je ranije saopšteno iz MUP-a Srbije, primiti mladića romske nacionalnosti Danijela Stojkovića i njegovog oca Ganija Stojkovića.

2024 © - Vesti online