Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 23.06.2011.
08:44
Vestionline A

Srbi ukrali Evitin nakit

Nakit iz kolekcije bivše argentinske prve dame Eve Peron, vredan šest miliona evra, koji je pre dve godine ukraden u Španiji, pronađen je u sobi jednog luksuznog hotela u Milanu koju su iznajmili pripadnici kriminalne grupe iz Srbije, saopštila je večeras italijanska policija.

Osobe koje su iznajmile sobu u kojoj je pronađen nakit su u bekstvu i oni su pripadnici kriminalne grupe iz Srbije koja je živela u blizini Milana, izjavio je policijski potpukovnik Antonino Bolonjani na konferenciji za novinare.

Pretvarajući se da su šeici i investitori sa Bliskog istoka, lopovi su ubedili vlasnike zlatare "Hojas Sofija" u Valensiji da im proda kolekciju koju su nabavili od naslednika Eve Peron posle njene smrti.

Ukradeni nakit Evite Peron

Na sastanku u decembru 2009. godine, lopovi su tražili od vlasnika zlatare da stave nakit na sto dok su brojali 10 miliona evra koliko je trebalo da plate za nakit, a ispod stola se krio jedan od njihovih saučesnika koji je pravi novac zamenio lažnim novčanicama, prenosi Rojters.

Prodavci su posumnjali da nešto nije u redu, ali su lopovi zgrabili nakit i pobegli.

Posle višemesečne istrage španske i italijanske policije, u maju 2010. u Španiji je uhapšeno šest pripadnika kriminalne bande, a u Milanu još jedna osoba.

Kada je policija u utorak upala u sobu italijanskog hotela, jedan član bande je pobegao, ostavivši za sobom oko tri četvrtine ukradene kolekcije nakita, u kojoj se nalaze set prstenja, minđuše i tijara koju je Evi Peron poklonila holandska kraljevska porodica, javio je Rojters.

Eva Peron je umrla od raka 1952. godine, a njen suprug Huan Peron je zbačen s vlasti u državnom udaru tri godine kasnije.

On je posle toga otišao u egzil, iz koga se vratio 1973. godine da bi ponovo postao predsednik, ali umro godinu dana kasnije.

Holivud je 1996. snimio mjuzikl o životu nekadašnje prve dame Argentine, a Evitu Peron je glumila pop ikona Madona:

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.06.2011. 10:27
Зашто не кажете лепо истуну или пренесете ВЕСТ у целости??? Нису СРБИ украли већ ЦИГАНИ!!!! Покажите лепо фотографије лопова па се уверите!
Četvrtak 23.06.2011. 10:19
Nema tu mrdanja za sve smo stvoreni.
Četvrtak 23.06.2011. 16:52
Zasto mi bre nismo ni zasta krivi a uvek se oko nas vrte problemi zao mi je sto nisam sa novog zelanda pa dokle bre da nas posten svet ljagate pred svetom i onda se vadite kao nismo to mi slucajno smo dali pasos nekom iz ex yu ma providno je to bruka i sramota
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online