Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.05.2011.
14:56
Beta A

Proizveli 500.000 litara lažnih rakija i vina, zaradili 50 miliona!

Srpska policija saopštila je da su na području Smedereva uhapšena četiri lica, pod sumnjom da su nelegalno proizveli 500.000 litara žestokih pića koja nisu bila bezbedna za zdravlje ljudi i na taj način stekli protivpravnu korist u vrednosti od oko 50 miliona dinara.

Kazan za rakiju - čudo od proizvoda!

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su su Milan Đ. (50) iz Smedereva, vlasnik više trgovinskih radnji koje posluju pod imenom "NID", Dragoljub J. (49) suvlasnika radnje "Lion" iz Smerederava i njegov sugrađanin Marko M. (31), vlasnik štamparije "Men-ing sistem". Uhapšen je i Zoran M. (43) vlasnik štamparije "Mozaik" iz Velike Plane.


Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, proizvodnju i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, nedozvoljenu upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga i falsifikovanje službene isprave. 

Ako ste kupovali Stomakliju, Vinjak, Lozovaču, Šljivovicu...

Osumnjičeni Milan Đurić i Dragoljub Jovanović su u periodu od početka 2007. godine do danas na području Smedereva organizovali i u dva ilegalna pogona neovlašćeno proizvodili i flaširali žestoka pića robnih marki: "Stomaklija" - proizvođača "Prokupac" iz Beograda, "Vinjak" - proizvođača "Rubin" iz Kruševca, "Gorki list" - proizvođača "Bio sad" iz Subotice, kao i vina "Smederevka" i "Ždrebac" - proizvođača "Vinoprodukt Čoka" iz Čoke i "Lozovača" i "Šljivovica" - proizvođača "Lunovo selo" iz Velike Drenove.

 

Sumnja se da su na flašama lepili etikete i akcizne markice koje su po njihovom zahtevu ilegalno štampali osumnjičeni Zoran Milošević i Marko Milošević u svojim štamparijama u Velikoj Plani i Smederevu.

 

Policija je saopštila i da nastavlja rad na identifikaciji svih lica koji su od osumnjičenih kupovali falsifikovano žestoko piće i dalje ga distribuirali kroz svoje maloprodajne objekte.

Prilikom hapšenja od osumnjičenih je oduzeto: 1.884 litara etil akohola, 621.450 komada etiketa i deklaracija za navedena žestoka alkoholna pića, 15.000 komada falsifikovanih akciznih markica, 7.705 litara falsifikovanog žestokog alkoholnog pića navedenih proizvođača, 13 cisterni za skladištenje alkohola i rakija raznih zapremina.

"Nebezbedno za zdravlje"!

U saradnji sa poljoprivrednom inspekcijom nakon izvršenog uzorkovanja i ispitivanja kvaliteta i zdrastvene ispranosti falsifikovanog pića, ustanovljeno je da je navedeno žestoko piće nebezbedno za zdravlje ljudi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Oduzeto je i 4.950 litara belog vina u rinfuznom stanju, 42.000 metalnih zatvarača, dve mašine za zatvaranje flaša, pet pretakalica sa filterima i sistemom za punjenje, lap-top računar i kolor štampač za koje se sumnja da su korišćeni za izradu falsifikovanih etiketa, deklaracija i akciznih markica, makaze za sečenje papira, arome, baze i ekstrate u rinfuznom stanju.

Na ovaj način osumnjičeni su nelegalno proizveli oko 500.000 litara raznih vrsta žestokog alkoholnog pića u vrednosti od oko 100 miliona dinara, a sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 50 miliona dinara, za koliko su oštetili i budžet Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online