Petak 27.05.2011.
14:56
Beta

Proizveli 500.000 litara lažnih rakija i vina, zaradili 50 miliona!

Kazan za rakiju - čudo od proizvoda!

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su su Milan Đ. (50) iz Smedereva, vlasnik više trgovinskih radnji koje posluju pod imenom "NID", Dragoljub J. (49) suvlasnika radnje "Lion" iz Smerederava i njegov sugrađanin Marko M. (31), vlasnik štamparije "Men-ing sistem". Uhapšen je i Zoran M. (43) vlasnik štamparije "Mozaik" iz Velike Plane.


Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, proizvodnju i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, nedozvoljenu upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga i falsifikovanje službene isprave. 

Ako ste kupovali Stomakliju, Vinjak, Lozovaču, Šljivovicu...

Osumnjičeni Milan Đurić i Dragoljub Jovanović su u periodu od početka 2007. godine do danas na području Smedereva organizovali i u dva ilegalna pogona neovlašćeno proizvodili i flaširali žestoka pića robnih marki: "Stomaklija" - proizvođača "Prokupac" iz Beograda, "Vinjak" - proizvođača "Rubin" iz Kruševca, "Gorki list" - proizvođača "Bio sad" iz Subotice, kao i vina "Smederevka" i "Ždrebac" - proizvođača "Vinoprodukt Čoka" iz Čoke i "Lozovača" i "Šljivovica" - proizvođača "Lunovo selo" iz Velike Drenove.

 

Sumnja se da su na flašama lepili etikete i akcizne markice koje su po njihovom zahtevu ilegalno štampali osumnjičeni Zoran Milošević i Marko Milošević u svojim štamparijama u Velikoj Plani i Smederevu.

 

Policija je saopštila i da nastavlja rad na identifikaciji svih lica koji su od osumnjičenih kupovali falsifikovano žestoko piće i dalje ga distribuirali kroz svoje maloprodajne objekte.

Prilikom hapšenja od osumnjičenih je oduzeto: 1.884 litara etil akohola, 621.450 komada etiketa i deklaracija za navedena žestoka alkoholna pića, 15.000 komada falsifikovanih akciznih markica, 7.705 litara falsifikovanog žestokog alkoholnog pića navedenih proizvođača, 13 cisterni za skladištenje alkohola i rakija raznih zapremina.

"Nebezbedno za zdravlje"!

U saradnji sa poljoprivrednom inspekcijom nakon izvršenog uzorkovanja i ispitivanja kvaliteta i zdrastvene ispranosti falsifikovanog pića, ustanovljeno je da je navedeno žestoko piće nebezbedno za zdravlje ljudi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Oduzeto je i 4.950 litara belog vina u rinfuznom stanju, 42.000 metalnih zatvarača, dve mašine za zatvaranje flaša, pet pretakalica sa filterima i sistemom za punjenje, lap-top računar i kolor štampač za koje se sumnja da su korišćeni za izradu falsifikovanih etiketa, deklaracija i akciznih markica, makaze za sečenje papira, arome, baze i ekstrate u rinfuznom stanju.

Na ovaj način osumnjičeni su nelegalno proizveli oko 500.000 litara raznih vrsta žestokog alkoholnog pića u vrednosti od oko 100 miliona dinara, a sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 50 miliona dinara, za koliko su oštetili i budžet Srbije.

2024 © - Vesti online