Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 27.05.2011.
02:01
Vestionline, Beta A

Protesti i privođenja zbog Mladića

U Beogradu i Novom Sadu noćas su odražni protesti zbog hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića. Policija je u Beogradu privela 35 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira. Hapšenja je bilo i u Novom Sadu, gde su dve osobe povređene tokom protesta.

Tokom popodneva i večeri više grupa od po 20 - 30 osoba, uglavnom mlađih građana, pokušala je u centru Beograda da organizuje proteste povodom hapšenja Mladića, ali su ih u tome sprečavale jake policijske snage.

Nakon intervencije policije, okupljeni mladići razbežali su se po okolnim ulicima.

Oni su pre toga upalili baklju i uzvikivali parole "Hvala ti, Ratko" i "Spasi Srbiju i ubij se, Borise", a pripadnicima policije su poručili: "Idite na Kosovo".

Za sada će, kako navode u policiiji, biti podnete krivične prijave protiv tri osobe, kao i jedna prekršajna prijava.

Dvoje povređenih u Novom Sadu

Protesti u Novom Sadu bili su nešto žustriji nego u Beogradu. Grupa oko 500

Skinuta zastava Hrvatske


Kolona mitingaša protestovala je i ispred zgrade Srpskog narodnog pozorišta, gde je sinoć počelo 56. Sterijino pozorje.


Među učesnicima te kulturne smotre je i više pozorišnih trupa iz inostranstva, a jedan mladić skinuo je hrvatsku zastavu s pročelja SNP-a. Nakon skidanja hrvatske zastave neko je pokušao da ukloni i zastavu BiH.

demontranata pokušalo da upadne u zgradu Radio-televizije Vojvodine i zgradu pokrajinskog odbora Demokratske stranke, a u sukobu s policijom povređene su dve osobe.

Demonstranti su ispred zgrade RTV-a fizički napali jednog čoveka na biciklu, nakon čega je izbila opšta tuča, koju je prekinula policija. Oni su uzvikivali "Ustaše" i psovali ministra policije Ivicu Dačića.

Demonstranti su prevrtali večeras i kontejnere za đubre, palili baklje, bacali takozvane topovske udare i uzvikivali pogrdne parole.

Uzvikivali su pogrdne parole, poput "Nož, žica, Srebrenica", "Spasi Srbiju i ubij se, Borise", "Tadiću, ustašo", kao i "Ustanak", "Ustani, Srbijo".

"Situacija u zemlji je stabilna"

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da je policija privela više osoba koje su učestvovale u protestima u Beogradu i Novom Sadu, prvenstveno iz preventivnih razloga.


On je kazao da je situacija u celoj zemlji stabilna i pod kontrolom iako je manjih protesta bilo i u Aranđelovcu, Čačku, Kraljevu i Zrenjaninu.

Haški optuženik Ratko Mladić uhapšen je juče u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

POVEZANE VESTI

Petak 27.05.2011. 03:08
Juce uhapsen Gen.Ratko Mladic.Istovremeno u senci hapsenja na Saboru SPC donose odluku o pozivanju pape u Srbiju. Karadzordjevici cestitaju Tadiciju hapsenje Generala. Od 13 do 15 Juna vlast ce rasirenih ruku docekati kompletnu zlocinacku bandu,vrhusku NATO u Beogradu u kojem ce odrzati svoj ikada odrzani najveci skup. U Beogradu ce zlocinci proslaviti pobedu nad srbskim narodom,i jos jednom poniziti srbe i pokazati im pod cijom okupacijom zive.Srbija ce od svoje sirotinje masno da plati sotonski skup,a jako obezbedjenje srbske policije i vojske je srpemno da bije i hapsi svakoga ko pokusa da kaze STOP zlocinackom NATO u Srbiji.
Petak 27.05.2011. 09:07
Nerazumljivo je zasto stalno kukamo sami nad sobom od 1389 pa do danas. Stalno smo necije zrtve a nikako da kazemo da smo i mi neke zavili u crno. Uz to komentari pojedinaca su van svakih moralnih normi a Vesti uzivaju da takve objave.
Petak 27.05.2011. 11:11
CARE LAZO JEL TI SUZA PALA IZDADOŠE RATKA GENERALA SVETI KNEŽE ŠTA VELIŠ NA OVO DAL SE OPET PONAVLJA KOSOVO
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online