Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 09.05.2011.
12:54 >> 16:39h
Vestionline A

Sud prihvatio nagodbu sa Cecom

Viši sud u Beogradu usvojio je sporazum o priznanju krivice između folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, njene sestre Lidije Veličković Ocokoljić i Višeg tužilaštva u Beogradu.

Prema tom sporazumu, Ceca Ražnatović je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Pošto rešenje o nagodbi sestara i Tužilaštva postane pravosnažno, sud će im izreći presudu, a one će novčanu kaznu plaćati na tri rate.

Kućni zatvor i elektronska narukvica


Poštu su Ražnatovićeva i njena sestra osuđene na kućni zatvor, one moraju da u toku izdržavanja kazne nose elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje.

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

One su na ročištu potvrdile da su sporazum sa Tužilaštvom zaključile dobrovoljno i bez zablude, kao i da su svesne da nemaju pravo da ulože žalbu.

FK “Obilić“ neće tražiti odštetu

Punomoćnik oštećenog FK "Obilić" Milan Zindović istakao je da taj klub ne ističe oštetni zahtev niti se pridružuje krivičnom gonjenju Ražnatovićeve i njene sestre.

Prema rečima Zindovića, sve iznose koji su Ražnatovićevoj stavljeni na teret od transfera fudbalera ona je uplatila na račun "Obilaća" i za to postoji dokumentacija.

FK "Obilić" ipak ima pravo da kao oštećeni uloži žalbu na rešenje sporazuma u roku od osam dana, a ukoliko to ne učini rešenje će postati pravosnažno i sud će zakazati izricanje presude u skladu sa nagodbom.

Pošto je sud usvojio nagodbu Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno, već će im biti izrečena presuda sa kaznama u skladu s nagodbom sa Tužilaštvom.

“Država će zaraditi tri puta više“

Posle zaključenja sporazuma, portparol Tužilaštva Tomo Zorić je objasnio da će naplatom kazne od milion i po evra od Ražnatovićeve država zaraditi tri puta više od iznosa za koji je bila oštećena, kroz neki oblik utaje poreza.

Država na dobitku, tvrdi Tomo Zorić

On je tada ukazao da se optužbe da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara odnose na oštećenje "Obilića", koji ukoliko želi može da povede parnični postupak protiv Ražnatovićeve za naknadu štete, ali kao što je već navedeno, klub to neće učiniti.

Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta je podiglo optužnicu protiv Ražnatovićeve, zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove, kao i držanja 11 pištolja bez dozvole.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci FK "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Sporazumom o priznanju krivice nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević, tako da se proces protiv njih nastavlja. Oni su uložili prigovore na optužnicu, o kojima treba da odluči sud.

Posle podizanja optužnice, Više tužilastvo je naložilo sporovođenje finansijske istrage protiv Ražnjatovićeve i njenih sarodnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda, ali je posle zaključenja sporazuma i ta istraga obustavljena.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.05.2011. 23:30
Суд прихватио нагодбу са Цецом? Ко је суду понудио нагобу? Можда велики кадија? Колико кадија добија?
Ponedeljak 09.05.2011. 13:14
Bas je briga, zaradila je fino...boli je cosak. Sad ce kuci da snima album, cim izadje, eto ga u prodaji! Nikakava kazna. Sramota. Ali u kakvoj drzavi zivim, nista me ne cudi.
Ponedeljak 09.05.2011. 13:23
e pa dobro onda,sad kada je damama dao prednost na redu si i ti Djajicu da se nagodis,budi u svojoj kuci u Ubu 6 meseci,plati neku lovu i neka te vise ne diraju.puna podrska Djaji!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online